Siyaset Faili Meçhul Cinayet Komisyonu teklifi

Faili Meçhul Cinayet Komisyonu teklifi

02.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, önceki parlamento dönemlerinde Ak Parti’nin oylarıyla defalarca reddedilen Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin yeni bir önerge sundu.

Faili Meçhul Cinayet  Komisyonu teklifi

TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, “Türkiye’de birileri devlet adına misyon üstlenerek gayrimeşru işlere kalkışmış ve insanlık dışı eylemler gerçekleştirilmiştir. Ne yazık ki iktidarlar da pek çok kez olanlara göz yummuş ve devletin güvenlik ve istihbarat örgütleri de bu süreçlere alet edilmiştir. Ülkemizde bu başlıkta yeni bir sayfa açılmalıdır. Bu saygayı halkın onayını alarak tesil yetkisini elde eden yasama organı açmalıdır” denildi. Özcan önergede “Faili meçhul olarak adlandırılan ancak faillerinin birileri tarafından bilindiği halde yargı önüne çıkarılmadığı cinayetler Türkiye’nin yakın siyasi geçmişinin ve halen devam eden sürecin en karanlık bölümleri ve utanç kaynağıdır” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

Kitap yasağına son

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da ceza infaz kurumlarında mahkuma getirilen kitap sınırlamasının kaldırılması ile marş söyleme ve slogan atmaya verilen cezaların kaldırılmasını içeren bir kanun teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’da değişiklik içeriyor.