Siyaset 'Gönül köprüsü kurmaya geldim'

'Gönül köprüsü kurmaya geldim'

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de huzura, barışa ihtiyaç olduğunu belirten İnce, “Sınırlarımızda kan aksın istemiyorum. Sınırlardan bereket fışkırtacağız. Şanlıurfa’da silah sesi ile değil traktör sesi ile uyanacağız” dedi

Gönül köprüsü kurmaya geldim

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, mitinglerine dün 16 Nisan referandumunda yüzde 70’e varan oranda ‘Evet’ oyu veren Şanlıurfa’dan devam etti. İnce, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BARIŞ İÇİN GELDİM: Ben buraya gönül köprüsü kurmaya geldim. Sizlere barış, huzur demeye geldim, bir büyük şemsiye altında uzlaşalım demeye geldim. Türkiye’de huzura, barışa ihtiyacımız var. 3B projemiz var. Barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Bu ülkenin sınırlarında kan aksın istemiyorum. Bu ülkenin sınırlarından bereket fışkırtacağız. Bu ülkenin topraklarında Harran’da, Şanlıurfa’da silah sesi ile değil traktör sesi ile uyanacağız.

ILIMLI DEĞİL, İLİMLİ İSLAM: Cumhurbaşkanı seçildiğimde dünyanın en büyük İslami Bilimler Üniversitesi’ni Şanlıurfa’da kuracağız. Ilımlı değil, radikal değil, ilimli İslam. Hurafeler, yobazlar, sahtekârlar, din tüccarları değil ama dünyanın en büyük İslami Bilimler Üniversitesi’ni buraya kuracağız.

Haberin Devamı

ANADİLİ ÖĞRETECEĞİZ: Bu ülkenin bütün evlatlarına üç dil öğreteceğiz. Birinci dil; resmi dil Türkçe. İkinci dil; evinde konuştuğu dil anasının dili. Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça. Üçüncüsü bir uluslararası dil.

BÖYLE KARDEŞLİK OLMAZ: Şanlıurfa’da ilkokullarda derslik başına öğrenci sayısı 37, Yalova’da 18. Böyle adalet olmaz, böyle kardeşlik olmaz.

DOST ACI SÖYLER: Sizler referandumda ‘evet’ derken sizi kandırdı Erdoğan. Mazotu pahalıya aldınız ama milletvekili sayısını artırdınız. Tarlalarda emeklerinizin bir kısmını daha çok milletvekili maaş alsın diye gidip ‘evet’ oyu verdiniz. Dost acı söyler. Oy verirken düşüneceksin. ABD 300 milyon, Türkiye 80 milyon. ABD’de 535, Türkiye’de 600 milletvekili var.

GAP SÖZÜ: Dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden birisi GAP. 1989’dan bu yana 100 milyar TL harcandı. Ama işin ilginci, 120 milyar TL geri aldık. Nereden? Barajlarda ürettiğimiz elektrikten geri aldık. GAP’ın enerjide yüzde 80’ini tamamladık ama sulamada yüzde 30’unu tamamladık. Hâlâ Şanlıurfa’da kuyulardan su çekiliyorsa bu Erdoğan’ın ayıbıdır. 3 yıl içinde 1.3 milyon hektar alanı su ile buluşturacağız.

YAZLIK SARAY ENGELLİLERE: Hemşehrim bin 150 odalık sarayda yaşıyor. Ben o sarayı bu ülkenin gençlerine vereceğim. İstanbul’da da beş saray kullanıyor. Marmaris’e 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Bu 300 odalı sarayı engellilere tahsis edeceğim. Namus şeref sözüdür.

Haberin Devamı

ENGİN ALAN'I HATIRLATTI

İnce, Eskişehir’deki konuşmasında 4 Mayıs’ta yola çıktıklarını hatırlatarak 33 günde 70 miting yaptıklarını söyledi. 106 miting gerçekleştireceklerini söyleyen İnce, “Erdoğan, iftarda beni eleştiriyor. General de alkışlıyor. Ben dedim ki, TSK Disiplin Kanunu’na göre Silahlı Kuvvetler personeli siyasi faaliyete katılamaz. Apoletlerini sökeceğim. Erdoğan da ‘Sen ondan söktüğün apoletleri Apo’ya mı takacaksın?’ dedi. Apo’yu ben tanımam. Ama Erdoğan, Ergenekon’da, Balyoz’da cezaevine attığın generallerin apoletlerini sen FETÖ’ye mi taktın?” İnce, Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde Korgeneral Engin Alan’ın, salona girdiğinde ayağa kalkmamasını eleştiren videosunu izleterek şöyle konuştu: “Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum: Engin Alan Korgeneral, MHP’den milletvekilliği yaptı. Erdoğan diyor ki ‘Sen generalken bana ayağa kalkmadın, ben de seni hapse attım.’ Peki ben O generalin apoletlerini sökeceğim dediğimde Bahçeli bana laf söylüyor. Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor.”

Haberin Devamı

'BANA EKONOMİ ÖĞRET, REYTİNG REKORU KIRARIZ'

İnce, “Sayın Erdoğan, bana ekonomi öğreteceğini söylüyorsun, bana çırak diyorsun. Bak arkamdan konuşma, sana bir teklifim var. Prompterin bozulur mozulur. İstediğin kanalda, istediğin saatte, prompterini, danışmanlarını hepsini al gel, bana ekonomi öğret. Gelebilir mi? Bence gelecek. Gelmezsen sana kim inanır? Siz bay ekonomist ile tartışmamı ister misiniz? Ben çok isterim. Bayılırım buna. Dünyada reyting rekoru kırarız... Meydanlarda bana laf yetiştiriyor. Muhatap olmayacağım. Biz bu ülkeye ne yapacağımızı anlatalım” dedi.