Siyaset ‘Hava saldırısını kim düzenledi?’

‘Hava saldırısını kim düzenledi?’

22.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İdlib’de iki şehit verdik. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında askerlerimizin ‘hava saldırısı’ sonucunda şehit olduğu ifade edildi. Peki hava saldırısını kim yaptı? Millet olarak askerlerimizin nasıl şehit olduğunu bilmek istiyoruz” dedi.

‘Hava saldırısını kim düzenledi’

Öztrak, dün partisinin genel merkezinde düzenleği basın toplantısında Ruslara karşı Amerika’dan Patriot bataryası talep ettiğimizi hatırlatarak, “Geçen yıl Rusya’dan S-400 almak için ABD’ye rest çekmedik mi? S-400 alacağız diye 2.5 milyar dolar ödemedik mi? S-400 alacağız diye, 1.5 milyar dolar ödediğimiz F35’lerden vazgeçmedik mi? Ve elimizde askerlerimizi hava saldırılarına karşı koruyacak ne S-400, ne F-35 ne de ne patriot hava savunma sistemi var” ifadelerini kullandı.

‘Tavla oynarlar’

Türk askerinin kanının, birilerinin siyasi ihtirası için masaya sürülecek pey akçesi olmadığını söyleyen Öztrak, “Hükümet, gerekiyorsa kapalı oturumda, TBMM’ye gerekli bilgiyi vermelidir. TBMM Başkanı, AK Parti Grubu ve MHP de TBMM’nin hakkını, hukukunu korumak zorundadır” diye konuştu.
Öztrak, Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği’ne atanmasını da şöyle eleştirdi: “Son dönemde Dışişleri’nde yapılan atamalar, diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi kariyerine dayanarak atanıyor? Kendisinin Prag’a atanan büyükelçinin (Egemen Bağış) yakın dostu olduğu söyleniyor. Herhalde canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler. Tavla oynarlar.”