Siyaset ‘Hayat pahalılığına çare bulamıyor, bahane buluyor’

‘Hayat pahalılığına çare bulamıyor, bahane buluyor’

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarın politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

‘Hayat pahalılığına çare bulamıyor, bahane buluyor’

Öztrak, özetle şunları söyledi: UÇURMADI YUVARLADI: ‘Türkiye’yi uçuracak’ diye pazarlanan Erdoğan şahsım vesayet rejimi güzelim ülkemizi uçurumdan aşağı yuvarladı. Artık şu hakikat ortaya çıkmıştır; Türkiye’mizin en büyük güvencesi, geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da milletimizin iradesi ve o iradenin tecelli ettiği, TBMM’dir.

Haberin Devamı

GÖSTERMELİK RACON KESTİ: Yoksulun yorganı kış gelmeden yırtıldı. Önümüzdeki kışı kara kışa çevirecek zamlar, sağanak olup yağmaya başladı... Erdoğan, çıktı, ‘ben yapmadım, zincir marketler yaptı’ dedi. Bugün de zincir marketler herhalde çok itiraz ettiler ki ‘hava şartlarından oldu, iklim koşullarından oldu’ gibi birtakım gerekçeleri pahalılığa ilave etmiş. Zincir marketlere göstermelik racon kestiniz. Bu şekilde kendi yanlışlarının üstünü kapatacağını sanıyor. Bir kere bu zincir marketleri büyütüp, bu günlere getiren sizsiniz... Kendi sorumluluğunu zincir marketlere yüklemeye çalışıyor. ‘Fahiş fiyat artışları’ deyip fiyat etiketlerini suçluyor. Göstermelik denetim ve cezalarla milleti uyuturum sanıyor. Başarılı yol, başarısız bahane bulur. İşte 19 yıllık yönetiminin sonunda, Erdoğan’ın hali tam da bu. Hayat pahalılığına çare bulamıyor, bahane buluyor.

Haberin Devamı

ÜLKEDE ASLAN DIŞARIDA KEDİ: Beyefendi İdlib’i konuşmaya Rusya’ya gidiyor. Sahadaki askerlerimizin hayatını ilgilendiren, önemli konular görüşülüyor. Ama toplantı heyetinde Milli Savunma Bakanı yok. Yanında Dışişleri Bakanı da yok. Yoksa çok yakında bir kabine değişikliği mi var? Erdoğan şahsım hükümetinin dış politikadaki ezikliği, artık saklanamaz bir hal aldı. New York’ta “dostum” dedikleriyle, cami avlusunda düşman oluveriyorlar. Ülkede aslan, dışarıda pısmış kedi.