Siyaset İdlib için yardım kampanyası

İdlib için yardım kampanyası

14.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde yaşanan gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle 1 Aralık 2019’dan bugüne kadar İdlib’den 312 bin kişinin sınırımıza yakın yerlere göç ettiğini, bunların yüzde 76’sının kadın ve çocuk olduğunu açıkladı.

İdlib için yardım kampanyası

İdlib Yardım Kampanyası Basın Tanıtım Toplantısı’na katılan Soylu, konuşmasına Çeşme açıklarında batan teknede hayatını kaybeden çocukların ismini sayarak başladı. Haberlerde ölümü normalleştiren isimlerin kullanılmasını eleştiren Soylu, “’Suriyeliler’ diyen var, ‘kaçakların teknesi battı’ diye manşet atan var. ‘Şu kadar göçmen hayatını kaybetti’ diye bizim akıllı telefonlarımıza gelen mesajlar var. Aylan’dan başka bir ismi dünya tanımadı zaten. Bunların her birisi candır, bir hayattır” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” yardım kampanyasını İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olmak için başlattıklarını anlatarak, “Vicdanları örselenen de biziz. Çocuk cesetlerini denizden toplayan bizim evlatlarımız” dedi. Suriyeli meselesine bundan sonra da sahip çıkacaklarını söyleyen Soylu, 2017’de 175 bin, 2018’de 268, 2019’da 454 kaçak göçmenin yakalandığını ancak Batı’daki ülkelerin bu durumu umursamadığını vurguladı.