Siyaset İki yıl sonra yüz yüze bayramlaşma

İki yıl sonra yüz yüze bayramlaşma

11.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Siyasi partiler arasında dün bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirildi.

İki yıl sonra yüz yüze bayramlaşma

ANKARA Milliyet  - Her parti, ayrı ayrı kabul ve ziyaret heyetleri oluşturdu. Kovid-19 nedeniyle geçtiğimiz Ramazan Bayramı da dahil olmak bayramlaşmalarını online yapan AK Parti, uzun bir aradan sonra yüz yüze ziyaret ve kabul yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin başkanlığındaki heyet, ilk olarak Parti Meclisi üyeleri Pınar Uzun başkanlığındaki CHP heyetini kabul etti. AK Parti heyeti, daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan başkanlığındaki MHP heyetini kabul etti. AK Partili Zengin pandemi döneminde uzaktan gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerini hatırlatarak, “Tek başına yaşamanın ne kadar zor bir şey olduğunu görmüş olduk. Biraz önce CHP heyeti bizler ile birlikteydi. Mesela ben çok mutlu oluyorum, muhalefetten arkadaşlarımız ile birlikte olmaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

İki yıl sonra yüz yüze bayramlaşma

Akşener iddiası

MHP’de ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti, Yalova Milletvekili Meliha Akyol başkanlığındaki AK Parti heyeti ile bayramlaştı. Sohbet sırasında Karakaya, “Benim sahadan gördüğüm özellikle CHP’nin HDP ile olan yakınlığı, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde de ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. ‘Ne olacak peki’ diye sorduğumuzda ‘Meral Hanım altılı masaya iyi bir iyilik yapacak’ diyorlar. Yani büyük bir ihtimalle o yapıdan ayrılacak diye söylentiler var. Aday bulamadan herhalde başka şeyler olacak gibi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi’nde ilk bayramlaşma ise AK Parti heyeti ile yapıldı. CHP heyetine Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AK Parti heyetine ise Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel başkanlık etti. Bayramlaşmada ekonomik sorunlar konuşuldu. Süllü savaşta olan ülkelerde dahi enflasyonun yüzde 8 olduğunu belirterek Türkiye’deki tablonun daha kötü olduğunu söyleyince Yel, “Sorunlar yok değil bütün dünyada var. Önemli olan bu sorunları çözecek siyasi iradedir. Bu siyasi irade de çok şükür yirmi yıldır devam ediyor” karşılığını verdi. Tansiyonu giderek yükselen diyalog, Süllü’nün, “20 yıldır iktidardasınız sorunları çözemediniz. Biz çözeceğimizi düşünüyoruz” ifadeleriyle noktalandı.

Haberin Devamı

CHP ve MHP’nin bayramlaşması da CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP MYK üyesi Deniz Depboylu ve MYK üyesi Fatih Çetinkaya’dan oluşan MHP heyeti, CHP’yi ziyaret etti.