Siyaset İktidara koşuyoruz

İktidara koşuyoruz

23.05.2010 - 01:18 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, “Recep Bey” diye seslendiği Başbakan Erdoğan için, “Ekonomi bilmiyor, hukuk bilmiyor, yargı fobisi var. Kalpazan başbakan olmayacak” dedi

İktidara koşuyoruz

CHP’nin yeni Geney Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kurultaydaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, “Recep Bey, ekonomi, hukuk bilmiyor. Yargı fobisi var. Kalpazan başbakan olmayacak. Hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz” dedi. İşsizden, emekliye, memurdan çiftçiye, sanayiciden esnafa her kesimin sorunlarına çözüm mesajı veren Kılıçdaroğlu, “Birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine “Kemal Bey” diye hitap eden Erdoğan’a ağır eleştiler yöneltirken, “Sevgili Recep, Recep Bey” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:
KOMPLO: Baykal’a karşı yapılan komplonun faillerini bulmak boynumuzun borcudur. Bu komplonun bir parçası değilse hükümet failleri çıkarmak zorundadır. Yoksa CHP iktidarında sonuna kadar gideceğiz.
KASIMPAŞALI YAPMAZ: Sayın Başbakan herhalde ülkeyi yönetemediği için CHP’nin iç işleriyle uğraşmaya başladı. Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Ondan Kasımpaşalılık unvanını almak da Kasımpaşalıların görevi artık.
KADER: Recep Bey diyor ki; “Ölüm bu mesleğin kaderinde var.” Dünyanın her tarafından maden çıkarılır, oralarda bizim kadar yaşamını yitiren emekçiler işçiler var mı? Hayır. Yaşamlarını kaybeden işçilerin tamamı taşeron işçisi. Taşeronluğu kesinlikle gömeceğiz.
ÖZEL MAHKEME: Bunlar “demokrasi” dediler demokrasiyi katlettiler. “Hukuk” dediler, tutukluluğu infaza dönüştürdüler. “DGM’leri kaldırdık” dediler özel mahkemelerde aynı işleri yaptılar. Size söz, özel yetkili mahkemelere de son vermek bizim görevimiz olacak.
DEVRİM: Değişim ve devrimi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Korku imparatorluğunu değil sevgiyi egemen kılacağız. Bir ozanımız diyor ki; “Yok edeceğiz insanın insana kulluğunu” kardeşçe yaşayıp barış türküleri söyleyeceğiz.
OSB: Sanayicisiyle, çiftçisiyle, esnafıyla, üreten ve hakça bölüşen Türkiye yaratacağız.Organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız.
EKONOMİ: Recep Bey’in çok güzel buluşu var. “Her işveren bir işçi çalıştırsa...” Hayata geçti mi? Geçmedi. Çünkü ekonomi bilmiyor. Piyasa nedir bilmiyor.
VİLLA: Recep Bey bir şey daha söylüyor; “Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye kural yok.” Bu kural senin için geçerli olabilir, fakir fukara için nasıl geçerli olacak? Onların gemileri mi, havuzlu villaları mı var?
TERÖR: 30 bin yurttaşımızı, canımızı yitirdik. Doğu ve Güneydoğu’da gençlere “teröre gidebilirsiniz” diye yol gösterdik. Bu anlayışı ters yüz edeceğiz. Bölgede istihdam yaratacağız. Özelleştirmeleri o bölgede yapmayacağız. Devlet yatırımcıya sıfır faizli banka kredisi verecek. Mayınlı arazileri topraksız köylüye dağıtacağız.
İNANÇ: Ayrışmayı değil beraber olmanın çabasını göstereceğiz. Hiç kimsenin kendi baba-annesini seçme özgürlüğü yoktur. Böyle ortamda hangi gerekçeyle etnik kimliği siyasetin odağına koyarsınız? Her inanç ve etnik kimlikten yurttaşımızın başımızın üstünde yeri var. Yapılan ayrışma politikalarını ters yüz edeceğiz.
EMEKLİ: Emekliler ilk seçimde AKP’yi malulen emekli etmek zorunda. Emeklileri “milli gelir artışından pay verilmez” diyerek ülkenin ikinci sınıf vatandaşı yaptılar. Söz yine birinci sınıf yapacağız. “İntibak yasasını çıkaracağız” dediler, aldattılar. İntibak yasasını mutlaka çıkaracağız.
AHMED ARİF: Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bunlar sosyal devleti kaldırıp sadaka devleti getiyorlar. Ahmed Arif’in dediği gibi “Bunları tanı. Tanı da büyü...” AKP hesap verecek. Deniz Feneri ile yoksula yardım yapacağız deyip kendileri köşeyi dönüyor.
SİGORTA: Her ailenin sigortası olacak. Yoksul yoksulluğunu giderme hakkını soysal devletten isteyecek. “Kömür, makarna ver” demeyecek.
BARAJ: Recep Bey, “Milli irade şöyle böyle” diyor. Milli iradeye saygımız var. Yüzde 47 oy alıyor Meclis’te yüzde 60’ı temsil ediyor. Yüzde 13 milli irade gaspı var. Söz veriyoruz yüzde 10 barajını aşağı çekeceğiz.
KORKU: Korku imparatorluğu yaratıyorlar. Anayasa değişikliği ile imparatorluklarının hukuksuz zeminini hazırlıyorlar. Vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor. Bu demokrasi mi faşist yönetim mi? Kimse korkudan Recep Bey’i eleştiremiyor.
BESLEME: CHP iktidarında medya gerçekten medya olacak. Besleme medya bitecek artık. Yandaş medya halkın gözü kulağa ve sesi değil, sevgili Recep’in göz kulağı ve sesi. Sizin her yaktığınız elektrik ve verdiğiniz verginizden TRT’ye pay gider. TRT’nin yeni adı Tayyip Radyo Televizyon Kurumu’dur.
ANAYASA: Anayasa değişikliğinin temel hedefi yargıyı ele geçirmektir. Millet sanmasın “Bu anayasa değişikliği çıktı, işsizlik yoksulluk sorunum bitecek, daha özgür olacağım.” Yok öyle şey. Yandaş medyadan sonra yandaş yargı istiyorlar. Batı standartlarına uygun bir anayasa yapacağız.
DOKUNULMAZLIK: Gidelim referanduma bakalım bu dokunulmazlıkları vatandaş “kaldırın’ diyor mu demiyor mu? Gidemez çünkü Recep Bey’in yargı fobisi var. Dokunulmazlıkları CHP iktidarında kaldıracağız.
BİLMİYOR: Recep Bey “Anayasa Mahkemesi’ne gidiyorlar. Anayasa Mahkemesi anamuhalefet mahkemesi” diyor. Sevgili Recep Bey, Fransız Anayasa Mahkemesi’ne mi başvurduk? Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Biz halkın çıkarlarını savunuyuruz. Mayınlı arazileri peşkeş çekecektiniz. Gittik Anayasa Mahkemesi’ne iptal edildi.
KALPAZAN: Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Parlamentoda vurguncunun, hayali ihracatçının, dolandırıcının yeri yoktur. Bunları silip atacağız. Bu yasayı çıkaracağız, Ali Dibocu’dan Adalet Bakanı, kalpazandan Başbakan olmayacak.
HESAP: Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak boynumuzun borcudur. Söz parlamentoda Plan Bütçe Komisyonu dışında kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı ana muhalefetten olacak.
VATANA İHANET: At pazarlığı ile dış politika gitmez. Dubai’de 1 milyar dolarlık Türkiye’nin onuru masaya yatırıldı. Hukukta bunun adı vatana ihanettir. Kıbrıs halkı AKP’nin getirdiği iktidarı sandığa gömdü. Sıra halkımızda. Kıbrıslılar gibi AKP’yi sandığa gömeceğiz.
DEMOKRASİ: Parti içi demokrasiyi getireceğiz. Gençliği olmayan partinin geleceği yoktur. Gençlik ve kadın kollarımız daha güçlü olacak. Parti içi demokrasiyi de tüzüğü değiştirerek yapacağız.
BİRLİKTE?YÜRÜYÜŞ: Temiz Türkiye yürüyüşü başlattık. Buna inanan bütün yurtseverler, inancı etnik kimliği ne olursa olsun, artık soyulmaktan bıktıysa CHP’ye gelsin. Aydınlar, sanatçılar, solcular, işçi, çiftçi, memur, halk temiz toplumdan yana olmak zorunda.
BAŞLATIYORUZ: Ben bu kurultay için ‘iktidar yürüyüşü’ dedim. Artık düğmeye basıyoruz. Yürüyüş değil artık iktidara koşuyoruz. Hazır mısınız? Siz hazırsanız ben de hazırım. Hep beraber gideceğiz. Bir sloganımız olacak. Doğu, Batı, Kuzey, Güney her köşede ‘Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine’.

İktidara koşuyoruz