Siyaset ‘İlk iş israf kapısını kapatmak olacak’

‘İlk iş israf kapısını kapatmak olacak’

26.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Düzce’de bir dizi ziyarette bulundu. Esnaf ziyaretlerinin ardından ‘Kanaat Önderleri Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları’na katılan Kılıçdaroğlu “Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine gitmeleri lazım” dedi.

‘İlk iş israf kapısını kapatmak olacak’

Bu konudaki düşüncesinin net olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu bu konuda Avrupa Birliği yetkilileriyle de konuştuğunu belirterek “Onların kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak, Suriye ile oturup bir masada konuşarak, bütün bu sorunların çözülmesi lazım. Onların evleri, yolları, okulları, kreşleri yapılarak, bunların yapımı ile ilgili finansmanın da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından karşılanmasıyla bütün bunların hepsi yapılır” dedi. CHP’ye yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Sorunları çözeceğiz’

Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sesi duyulmayanların sesi olduk. Taşeron işçilik vardı değil mi? Taşeron işçileri ilk örgütleyen, Erzurum’dan başlayarak, bütün bunların kadro olmasını sağlayan bizdik. Oturdum kavga ettim yıllarca. Şimdi de apartman görevlileri var. Onların da sorunları var. O sorunlara da eğileceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz var, Afganlar var. Onların da sorunları var. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, insani boyutlarda bütün sorunları çözeceğiz.”

Planlama teşkilatı

Kılıçdaroğlu, bir planlama örgütü kuracaklarını belirterek “Ve şunu söyleyeceğiz. ‘Bana en geç 10 gün içinde devletin bütün rakamlarını getirin. Gelirimiz nedir, giderimiz nedir. Getirecekler ve biz ondan sonra karar vereceğiz. Devlet yönetmek ciddi iştir” dedi. İktidara gelmeleri halinde israfı bitireceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İlk iş genelge ile israf kapılarını kapatacağız. İsraf haramdır. 1 ya da 2 uçak olur, 13 uçak nedir? İsraf değil midir? Kuralını koyacaksın. Cumhurbaşkanı adayı arkadaşımız seçilirse bir ya da iki uçağı olacak. Bakanlık binasını boşaltıp kiraya çıkıyorlar. Neden? Müteahhit kazansın diye. Devletteki kira saltanatını bitireceğiz. Devlet adaletli, söz sahibi olur. Devletin dini adalettir. İsraf olan yerde adalet olmaz.”

‘Yolları, köprüleri kamulaştıracağım’

Kılıçdaroğlu, Düzce’ye gelişinde TEM Otoyolu Gölyaka girişinde partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Düzce Kamyoncular Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kamyoncuların sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, plaka sınırlaması getirilmesi gerektiğini belirterek, “Her önüne gelen kamyon almaması lazım” dedi. Köprüleri kamulaştıracağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “O yollar köprüler, kamu özel iş birliği yap-işlet-devret, tamamını kamulaştıracağım. Rahmetli Özal’ın yaptığı Boğaziçi Köprüsü’nden geçen ne ödüyorsa siz de aynısı ödeyeceksiniz” diye konuştu.