Siyaset İlklerin resepsiyonu

İlklerin resepsiyonu

01.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk kez ‘Başkomutan’ sıfatıyla resepsiyon verdi. Gecede siyaset ve sanat dünyasından farklı isimler bir araya geldi

İlklerin resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Başkomutan’ sıfatıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin havuzlu bahçesinde önceki akşam 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu verdi. Terör eylemleri ve şehitlerin acısı nedeniyle resepsiyonda, müzik dinletisine yer verilmedi. Bunun yerine, Kurtuluş Savaşı ve terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti, külliye içindeki Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci tarafından okundu.

Haberin Devamı

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, resepsiyon boyunca davetlilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla bahçedeki havuz başında protokol için ayrılan koltuklara oturarak bir süre sohbet etti. Erdoğan’ın, resepsiyon kıyafeti giymiş olan komutanlarla sohbeti ilginiç bir görüntü oluşturdu.

Aynı karede yer aldılar

Resepsiyona TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile bazı bakanlar katıldı. CHP’den istifa eden Bağımsız Milletvekili İhsan Özkes de, resepsiyona katılan isimler arasındaydı. CHP’de iken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni eleştiren Özkes’in, Erdoğan ile aynı fotoğraf karesinde yer alması ilginç bir görüntü oluşturdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın da eşi Şule Akar ile katıldığı resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yüksek yargı organlarının başkanları ve üyeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Demirören de katıldı

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Hülya Koçyiğit, Ahmet Özhan, Bülent Ersoy, İzzet Yıldızhan, Ece Erken, Alişan, Ahmet Yenilmez, Berdan Mardini, Muazzez Ersoy’un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar da davetliler arasında bulundu. Resepsiyonda; iş dünyasından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Erdoğan Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk de davetliler arasındaydı.

Şehit yakınları da davetliydi
Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarında uluslararası derece elde eden sporcuların yer aldığı resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbeden askerler de katıldı.