Siyaset Meclisin aday olmayan bağımsız vekilleri 13 Haziran'ı bekliyor

Meclisin aday olmayan bağımsız vekilleri 13 Haziran'ı bekliyor

30.04.2011 - 11:42 | Son Güncellenme:

.

Meclisin aday olmayan bağımsız vekilleri 13 Haziranı bekliyor

Çeşitli gerekçelerle partilerinden istifa ederek bağımsız kalan milletvekilleri yeniden aday olmadılar ama, 13 Haziran’da ortaya çıkacak siyasi tabloyu görmek istiyor. Aralarında eski Başbakanlardan bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, CHP’den istifa ederek bağımsız kalan Ankara Milletvekili Eşref Erdem, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, AKP’den istifa eden Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, DSP’den istifa eden Recai Birgün başka konularla meşgul olsalar da "siyaset devam" mesajı verdiler.

Haberin Devamı

Bu dönem herhangi bir partiden veya bağımsız aday olmayı tercih etmeyen bağımsız milletvekilleri ANKA’ya bundan sonra nasıl bir siyasi çizgi izleyeceklerini anlattılar.

-TÜRKİYE’NİN TABLOSUNU GÖRMEK LAZIM-

Anayasa değişikliği sırasında "evet" oyu kullanarak partisinin tepkisini çeken Eşref Erdem, disipline sevk edilmiş ancak kararı beklemeden istifa etmişti. Erdem, bu dönem aday olmadı. 12 Haziran seçim sonuçlarını bekledikten sonra ne yapacağına karar vereceğini belirten Erdem, "13 Haziran’da Türkiye ve siyasi tabloyu görmek lazım. Şimdiden bir şey söyleyemem. Türkiye’nin siyasi tablosunu gördükten sonra karar vereceğim" dedi.

-TÜRKİYE’NİN SÖYLEYECEĞİM SÖZLERE İHTİYACI VAR-

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasının ardından, partiden ayrılan İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, kendi mesleğini tamamladığını ve siyasete devam ederek, bugüne kadar söylediklerini ve söyleyeceklerini eyleme dökeceğini, dolayısıyla da siyasete devam edeceğini söyledi. Kesici şöyle dedi:

Haberin Devamı

"İstifa ettikten sonra, aday olacak yer yoktu. İstifa edip başka bir yerden aday olmak doğru olmazdı. Seçimlerin ardından Türkiye’de çok olay olacak gibi görünüyor. Onlara bakmak lazım. O pozisyonu görmek lazım. Daha derli toplum görmek lazım. Söyleyecek sözleri eyleme dönüştürmek istiyorum. Ben kendi mesleğimi bitirdim. Özel sektörde çalışmadım ve çalışmayı da düşünmüyorum. Kamuya hizmet etmek istiyorum. Önce sözlerimi söylemek ve ardından da bunları eyleme dökmek istiyorum. Türkiye’nin benim sözlerime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Siyaset devam edecek tabi."

-SİYASET VE TİCARET BİRLİKTE DEVAM EDECEK-

İzmir Milletvekili Recai Birgün de, siyasete devem edeceğini belirterek, "Siyaset ile ilgili, genel konularla ilgili fikirlerimi söylemeye devam edeceğim. Bugünkü siyasi çizgim neyse bundan sonra da aynı olacak. Öte yandan ticaret yapmayı düşünüyorum. Güvenlik şirketi dışında, gıda tekstil gibi işlerleri yaparken, diğer taraftan siyaset devam edecek" dedi.

-BEKLEYİP GÖRMEK GEREK-

Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, talep gelmesine rağmen bağımsız aday olmayı kabul etmediğini belirtirken "Bu süreçte bekleyip görmek gerekir" dedi. Cevheri, "Aktif siyasete biraz ara vermeyi düşünüyorum. Uzun yıllardır siyasetteyim, biraz dinlenmeyi düşünüyorum. Ne yapacağıma henüz karar vermedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

-EŞİME DESTEK OLACAĞIM-

Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, AKP sıralarından listeye giremeyince eşi (İbrahim Özyavuz) MHP’den aday oldu. Etik olmadığı gerekçesiyle partiden istifa eden Özyavuz, eşinin milletvekili adayı olması nedeniyle şu anda siyasete dönmeyeceğini vurguluyor. Özyavuz, "Şu anda eşim başka bir partiden (MHP) aday olduğu için destek olacağım. Siyasi olarak ileriye dönük bir programım yok. Harran’da sivil toplum derneğindeki çalışmalarıma devam edeceğim. Urfa’daki kız çocuklarının okullaşma oranı ve annelerinin okur-yazar sayısının artması için eskiden olduğu çalışmalarım bu yönde devam edecek" dedi.

-YILMAZ KARARSIZ-

Eski Başbakanlardan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın ise bundan sonra ne yapacağı konusunu, 12 Haziran genel seçimlerden sonra netleştireceği belirtildi.

Yazarlar