Siyaset Merkez sağın liderleri Manisa’da buluştu

Merkez sağın liderleri Manisa’da buluştu

06.09.2009 - 21:51 | Son Güncellenme:

.

Merkez sağın liderleri Manisa’da buluştu

ANAVATAN Partisi Manisa il teşkilatının 10'uncu Olağan Kongresi'ne katılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘Tek Bilek’ sloganı ile partilileri selamladı. Liderler, 31 Ekim'de gerçekleştirilecek birleşme öncesi, gövde gösterisi yaptı.
Anavatan Partisi 10'uncu Olağan Manisa İl Kongresi, Saruhan Otel toplantı salonunda bugün saat 18.00 sıralarında yapıldı. Kongreye Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’un yanı sıra DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da katıldı. Kongreye ayrıca, DP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı, Devlet eski Bakanlarından Yaşar Topçu, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Dursun Akdemir, Ömer Ertaş, Baki Mert, Cenk Karakeçili, DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Uşak ve Denizli Anavatan il başkanları da katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Anavatan Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, “27 Temmuz’da ilçe kongrelerimizi yapmaya başladık. Şimdi de il kongremizi gerçekleştiriyoruz. İki genel başkanın ilk kez bir kongrede bir arada olması ve bu da bizim kongremizin olmasından dolayı büyük onurdur. Merkez sağın iki güçlü sesi olan DP’nin ve Anavatan Partisi’nin 31 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştireceği birleşme öncesi Manisa’da birleşmenin ilk imzası atılmıştır” diye konuştu.
Kongrede divan başkanlığını Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper yaptı. Kongrede konuşan ve iktidarı eleştiren Tunçsiper, “AKP sürekli ‘Açılım, açılım’ diyor. Biz de AKP’yi oturduğu koltuktan defedecek bir açılım istiyoruz” dedi.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Saih Uzun da, Manisa Kongresi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Bir süredir kongrelerimizi yapıyoruz. Daha önce İstanbul ve Antalya kongrelerimize katıldık. Ancak buradaki kongre farklı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Demokrat Parti Genel Başkanı sayın Hüsamettin Cindoruk da kongremizi şereflendirdi. Bu kongreyle birlikte inşallah Allah bize Türk siyasetinde hayırlı işler yapmayı nasip eder” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, tokalaştıktan sonra el ele birlikte partilileri selamladı. İki başkanın partilileri birlikte selamlaması büyük alkış aldı, ardından başkanlık seçimlerine geçildi. 474 delegenin bulunduğu Anavatan Partisi Manisa İl Teşkilatı’nda 123 delege oy kullandı. 123 delegenin oyununu alan Anavatan Partisi İl Başkanı İsmail Çalışkan tekrar başkan seçildi.
Kongre sonrasında İsmail Çalışkan’ın listesi, Cahit Yayman, Ömer Özgen, Ali Karan, Nejdet Kırçal, Fikri Anakoç, Ali Yıldız, Sezen Şenay, Mehmet Ali Sel, Özgür Bozkurt, Tarık Esen, Önder Savcı, Yalçın Korguz, Ahdi Taydaş, Hikmet Ülkü, İsmail Esin, Kani Yavuz, İzzet Geren, Serkan Erdoğan, Çiğdem Bilgin, Leyla Uçak, Binnur Taş, Cansın Tunçdirek, Hülya Özkan, Mehmet Efe, Hasan Hambal, Cemal Karaduman, Ali Ünlü, Fevzi Ablak, Ercan Öztatlıcı ve Adnan Aygül’den oluştu.