Siyaset MHP'li aday istifa mı ediyor?

MHP'li aday istifa mı ediyor?

08.04.2015 - 16:03 | Son Güncellenme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli milletvekilliği aday sıralamasında 3’üncü sırada yer almasına tepki gösteren Ümit Bahtiyar, "Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Tüm Denizli gördü, siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri" diyerek istifa sinyali verdi.

MHPli aday istifa mı ediyor

MHP’de ilk sıraya daha önceki 2 seçimde olduğu gibi Emin Haluk Ayhan’ın getirilmesinin ardından listede üçüncü sırada olan Ümit Bahtiyar sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Partiye geldiğinden beri birçok spekülasyon yapıldığını belirten Bahtiyar, "Ben sesimi çıkarmadım. Kulaklarımı tıkayarak çalıştım. Seçimlere girdim her şeyimi vererek. Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Herkes konuştu. Herkes hor gördü. Tüm Denizli gördü. Siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri. Perşembe günü bir basın açıklaması yapacağım. Hakkım varsa üzerinizde helal edin, ben helal ettim" diyerek istifa sinyali verdi.

Haberin Devamı

MHP Denizli İl Başkanı da listenin açıklanmasının ardından bir açıklama yaptı. Herkesi birlik içinde çalışmaya çağıran MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde 7 Haziran seçimleri büyük Türk Devleti ve onun necip milleti için son derece önem arz etmektedir. Ülkemizi bu karanlık darboğazdan geçirerek layık olduğu müreffeh seviyeye çıkaracak olan hiç kuşkusuz MHP’dir. 46 yıllık tecrübesi ve yetişmiş nezih kadrolarıyla MHP bu başarıyı sağlayacak güçtedir.Bu bağlamda partimizden aday olan 7 arkadaşımızın hepsi MHP’nin adayıdır. Aziz milletimizin MHP’ye ihtiyaç vardır.Milletimizi bu karanlıktan çıkaracak yegane güç MHP’dir. Başta ben ülkücüyüm diyen herkesi çalışmaya ve Denizlili hemşehrilerimizi MHP’ye desteğe çağırıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİR İSTİFA DA İZMİR'DEN GELEBİLİR
Seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP’li Murat Taşer, genel seçimde 2’nci bölge 4’üncü sıradan aday gösterilince partiyle yol ayrımına geldi. Taşer, "İstifayı sıralama nedeniyle düşünüyor değilim. İl Başkanı ve Teşkilat Başkanı Yardımcısına güvenim sarsıldı yol arkadaşlığı yapamayacak duruma geldik" dedi.
Yerel seçim öncesi MHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, genel seçimde 2’nci bölge 4’üncü sıradan milletvekili adayı oldu. Taşer’in üstünde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, teşkilattan Murat Koç, Genel Merkez’den Süeda Neslihan Çelik yer aldı. Taşer, 4’üncü sıradan aday gösterildiği için üzüldüğünü, kırıldığını belirterek, cuma gününe kadar istifa kararı vereceğini söyledi. Taşer, şöyle konuştu:
"Beni istifayı düşündüren sıralamadaki yerim değil. Benim talebim yokken yerel seçimde aday gösterildim, sahada çok yoğun çalıştım, seçimden sonra il yönetimine girmemi istediler kabul ettim. Genel seçimde yine istemedim ancak aday olmamı talep ettiler. İl Başkanı Necat Karataş ile teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, bir ayda ne değişti bilmiyorum birdenbire Murat Koç’u bana tercih ettiler ve onların talepleri üzerine Koç, 2’nci sıradan aday oldu. Koç’un bana tercih edilmesinin nedeni bana söylenmedi bile. Daha yetenekli olduğunu, daha çok oy getireceğini söyleseler kabul edeceğim. Aramızda güven bunalımı yaşadığım bu kişilerle yol arkadaşlığına devam edemeyeceğim. Bana destek veren partililerle görüşmelerim sürüyor. Onlar bana yapılanın haksızlık olduğunu belirterek istifa seçeneğini ortaya koymamı, adaylıktan çekilmemi istiyor. Ben soğukkanlılıkla değerlendiriyorum."