Siyaset "Ne insani ne vicdani"

"Ne insani ne vicdani"

23.04.2013 - 16:27 | Son Güncellenme:

Bakan Fatma Şahin "Otistik çocuklar ateist" sözlerine tepki gösterdi

Ne insani ne vicdani


Dün açıklama yapan Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya'nın sözlerine bir tepki de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den geldi.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, kendi Twitter hesabından bu açıklamaya adeta ateş püskürdü. Yapılan açıklamalarda şu sözlere yer verdi; "Otizmli çocuklarımızla ilgili bir şahsın basında da yer alan ifadeleri ne bilimsel gerçeklere, ne vicdana ne de insanlığa sığıyor. Bizler yaptığımız çalışmalarla, gözlemlerimizle Otizmli çocuklarımızın ailelerinin ne büyük fedakarlıklarla onları yetiştirdiğini biliyoruz.


Aileler bu sözlerden incinmiştir. Haklılar. Sonuna dek onların yanındayız. Üstelik Otizmli çocuklarımızın eğer doğru yönlendirilirlerse ne büyük başarılara imza attığını da görüyoruz. 2 Nisan'da Türkiye'nin ilk Otizm Eylem Planı'nı açıkladık. Çalışmalarımızla onlar için daha güzel bir gelecek planlıyor, otizmli çocukların gözlerindeki ışığın çok daha parladığı günleri hedefliyoruz."

Haberin Devamı

TODEV'DEN DE AÇIKLAMA

Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta, "otistik çocukların ateist olduğu" iddiasıyla ilgili, "Ateizm, tanrı ve diğer metafizik inançları reddetme yönündeki bilinçli bir tercihtir. Dolayısıyla otizmli dahi olsa bir insan ateist doğamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Usta, yazılı açıklamasında, Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Kaya'nın, "otistik çocukların ateist olduğu" yönündeki açıklamasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

AA