Siyaset Nuri Alço’lara gelesiniz

Nuri Alço’lara gelesiniz

27.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülen ile Erdoğan’ın 11 yıldır siyasetçi ve işadamlarına şantaj yaptığını ileri süren Demirtaş, “Beraber film çekmişler. Başbakan zannediyor ki o sadece AKP karşıtlarını çekiyor. Hepiniz Nuri Alço’lara gelesiniz inşallah” dedi

Nuri Alço’lara gelesiniz


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fethullah Gülen ile Başbakan Erdoğan’ın 11 yıldan beri siyasetçi ve işadamlarına şantaj yaptığını ileri sürerek, “Fethullah Gülen kameraman, Başbakan Erdoğan yönetmen. Beraber film çekmişler. Başbakan saf, o zanediyor ki sadece AKP karşıtlarını çekiyor. Ama cemaat ondan kurnaz, herkesi çekerken arada Bilal’i çekmiş” dedi.
Bingöl PTT Kavşağı’nda partisinin düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş, dün akşam Silvan’da yaralanan Mehmet Ezer üzerinden Başbakan’a yüklendi. Demirtaş, Başbakan’ın oy almak için Berkin Elvan’ın annesini meydanlarda yuhalattığını ifade ederek, “Çocukların acısı, çocukların hâlâ bu ülkede öldürülüyor olması Başbakan’ın utancıdır. Daha dün Silvan’da 10 yaşında Mehmet Gezer, polisin attığı gaz fişeğiyle şimdi komada yoğun bakımda, Diyarbakır’da tedavi görüyor. Siz barış istediniz, Başkan Apo barışın yolunu açtı. Hiçbir Bingöllü kardeşim şunu unutmasın, siz Şeyh Said’in yolundan, 1925’ten bu yana zulüm görenlerin yolundan yürüyerek bu noktaya geldiniz” dedi.
Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Herkesi kaydettiler’

“Ses kayıtlarıyla Başbakan’ı dinlediler, oğlunu dinlediler, bakanları dinlediler. Ne olduğunu anlatayım; 11 yıl Fethullah Gülen, Erdoğan ortak çalıştı. Tam 11 yıl boyunca Fethullah Gülen’in adamları, herkesi dinledi, herkesi kaydettiler. Ve bunları Başbakan’ın önüne getirdiler. Başbakan bu kasetleri, kendi çıkarları için kullandı. Şantaj yaptı, işadamlarına şantaj yaptı, tehdit ettiler, siyasetçilere şantaj yapıp tehdit ettiler. Yani Gülen kameraman, Erdoğan yönetmen, filmi beraber çektiler, Gelin görün ki Başbakan’ın bilmediği bir şey vardı. Bu kameraman Gülen, arada Başbakan’ı da çekiyormuş. Zannediyor ki sadece AKP karşıtlarını çekiyor, ama cemaat ondan kurnaz, herkesi çekerken arada Bilal’i çekmiş, arada bakanları çekmiş, arada Başbakan’ı çekmiş, Başbakan işin farkına bir varınca ortaklık bozuldu.”
Demirtaş konuşmasında “Kaset siyasetini kim yapıyorsa Allah onun cezasını versin.?Hepiniz Nuri Alço’lara gelesiniz inşallah” dedi.