Siyaset Sarıgül'den AK Parti'ye çağrı

Sarıgül'den AK Parti'ye çağrı

01.04.2014 - 13:04 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül düzenlediği basın toplantısında AK Parti'ye çağrı yaparak, "Seçimlerde şaibe yok diyorsanız İstanbul'da oylar tekrar sayılsın" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı da,İstanbul'da 3500 sandıkta farklı sonuç tespit ettiklerini iddia etti.

Sarıgülden AK Partiye çağrı

Sarıgül'ün konuşmasından satır başları

Haberin Devamı

"Henüz sonuçlar kesinleşmiş değil. Sandıklar açıldıktan sonra Oğuz Kağan Salıcı ile takip ediyoruz. Pek çok ilçede itirazlarımızı yaptık. Sayın vatandaşlar hiç merak etmeyin çok yakınen takip ediyoruz. İstanbullu'nun içi rahat olsun"

"Buradan İstanbul'da önde gelen partiye çağrı yapıyorum. İstanbul'da tüm ilçelerde yeniden sayım yapılsın. Siz kendinize güveniyorsanız. çağrımıza kulak verin. Oylar tekrar sayılsın. İstanbul seçiminde şaibe yok diyorsanız bize destek olun. Halkın içinde bir nokta kadar şüphe kalmasın"

Bu seçim demokrasi tarihimize malesef şaibeli olarak geçecektir. Seçim öncesinde ve sonrasında saldıralar devam etti. Başbakan şahsıma doğrudan sansür uyguladı. Kendisi hergün onlarca kanalda saatlerce yayınlandı. Biz engellendik. Tek iletişim kanalımız olan sosyal medya yasaklandı. Twitter ve youtube yasağı ile Türkiye dünyadan kopartıldı. Afişlerimiz söküldü, seçim bürolarımıza saldırıldı.

Haberin Devamı

Son olarak sahte SMS'lerle adaylıktan çekildiğimi ilan ettiler. Kadıköy'deki mitingimizin iptal edildiği yönünde yalan haberleri kendi kanalları aracılığı ile yaydılar. Böylesi antidemokratik bir ortamda girdik.
Onlarca yerde elektrik kesildi, oy torbaları ortalıkta gezildi. Hala sandıkları korumak için mücadele ediyoruz. Sonuçta kazanabilir, kaybedebiliriz ancak tek bir oyun kaybedilmesini istemiyoruz. Uluslararası bir gözlemci talep etmemimizin haklılığı ortaya çıktı.

Demokrasimize, özgürlüklere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Özellikle genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sandıkları korumak için ellerinden gelenleri yaptılar yapmaya devam ediyor. Hukukçularımız hala mücadele ediyor. Oylarımıza sahip çıkacağız. Süreç devam ediyor. Ancak önümüzde zor bir yol var. Bu süreç halkımızın demokrasi bilincini daha da arttırmıştır. Birleşe birleşe kazanacağız.

Yarın sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edip, yaşananları anlatacağım.

İktidar partisine sesleniyorum. Eğer kazandığınıza inanıyorsanız, gelin çağrımıza katılın. İstanbul seçimlerinde tutanakların doğru olarak nakledildiğine inanıyorsanız. İstanbul'da bütün sandıkların yeniden sayılması için gerekeni yapın. Bunu yapın ki yurttaşlarımızın demokrasiye inancı sarsılmasın.

Haberin Devamı

"Süreç devam ediyor ama önümüzde uzun bir yol var. Birleşe birleşe , çalışa çalışa kazanacağız."


OĞUZ KAĞAN SALICI: 3 BİN 500 SANDIKTA FARKLI SONUÇ TESPİT ETTİK

Bugünü beklememizin nedeni kanıtları toplamak içindi. Biz İstanbul'da bütün ıslak imzalı tutanakların girilmesi için yazılım hazırladık. YSK'nın ilk kez uyguladığı birleştirme tutanaklarını yayınladığı verilerle karşılaştırdık. Bu karşılaştırmanın sonucunda tam 3500'e yakın sandıkta fark tespit ettik. Bu 39 ilçeden sandıklar. Bütün bu verileri CHP'nin sitesine yükledik.

Salıcı tutanaklarda oyların dahi yazılmadığını tutunaklardan gösterdi.

Bazı ilçelerde başkanlıklara, bazı ilçelerde meclis üyeliklerine itiraz ettik.

Sayın bakan çıktı, ben yaka yaptı sandım. Trafoya kedi girdi dedi. Ne hikmetse bu sene kediler pek bi faaldi. Bu insan aklıyla dalga geçmektir. Nasıl hala oturuyor anlamıyorum.