Siyaset Şeref Locası’ndan ‘kardeşlik’ mesajı

Şeref Locası’ndan ‘kardeşlik’ mesajı

30.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk, Celal Bayar, Cevdet Sunay’ın ardından uzun zamandır unutulan bir geleneği tekrarladı. Erdoğan Şeref Locası’ndan konuşma yaptı.

Şeref Locası’ndan ‘kardeşlik’ mesajı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; eski adı Hipodrom olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında düzenlenen törende, Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında 29 Ekim törenlerinde önemli söylevlerini verdiği Şeref Locası’nda “kısa bir söylev” niteliği taşıyan konuşma yaptı.
Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Ali Babacan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ile subay, astsubaylar ve vatandaşlar katıldı.
Erdoğan, törenin başlangıcında Orgeneral Özel ile Cumhurbaşkanlığı’na ait Cadillac marka klasik otomobil ile törene katılanları selamladı. Erdoğan, selamlamanın ardından Şeref Locası’na geçti.
Fotoğraf üzerinden mesaj
Erdoğan, Şeref Locası’nda Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın elini sıktı. Erdoğan şeref locasından yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“Kuruluşunun 91. yıl dönümünde bir kez daha altını kalın çizgilerle çizerek ifade etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir, aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti cumhurun tamamının yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir, 77 milyonun her bir ferdi bilaistisna bu Cumhuriyet’in öz evladıdır, bu Cumhuriyet’in eşit derecede sahibidir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bugün ulaştığımız seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuş, yani kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasıyla yeniden buluşmuştur. Devlet ile millet, cumhur ile cumhuriyet bugün daha büyük bir muhabbetle kucaklaşmış eski acılar, kırgınlıklar, dargınlıklar tedavi ve telafi yoluna girmiştir. İşte bu dayanışma ve kardeşlik ruhuyla geleceği inşa etmeyi sürdüreceğiz.”
Atatürk’ün o dönem Hipodrom olan şimdiki adıyla Atatürk Kültür Merkezi’ndeki söylevleri gibi locadan konuşan Erdoğan’ın, Atatürk, Celal Bayar ve Cevdet Sunay’dan sonra burada konuşma yapan 4. lider olduğu bilgisi haber sitelerinde yer aldı.