Siyaset Siyasette bayram havası

Siyasette bayram havası

23.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinin ardından siyasetteki yüksek tansiyon, partilerin bayramlaşma programında biraz olsun azaldı. Bayram sohbetlerinde ekonomideki dalgalanmalar sık sık gündeme geldi. Ak Parti ile HDP; MHP ile İYİ Parti  bayramlaşmadı...

Siyasette bayram havası

Kurban Bayramı dolayısıyla dün partiler arasında bayramlaşma programları düzenlendi. Ak Parti, program kapsamında ilk olarak CHP’yi kabul etti. Genel merkezde konukları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki heyet karşıladı.

Haberin Devamı

CHP ziyarete, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu başkanlığındaki heyet ile gitti. Kuşoğlu, “Bayramlar ilişkilerin düzelmesidir, küslerin barışmasıdır. İnşallah böyle güzelliklere vesile olur. Bunun için uğraşmamız lazım” dedi. Sarıeroğlu ise “Biz geçmişten bu yana büyük sınavları başarıyla atlatmış bir ülkeyiz. Bu süreçte güzel ülkemiz içerisindeki birlik beraberlik ruhunun daim olmasını temenni ediyorum. Türk milleti olarak birlik beraberlikle her şeyin üstesinden gelebileceğimizi tüm dünyaya bu süreçte de göstermiş olduk” diye konuştu.

Siyasette bayram havası

‘Kimse zarar veremez’

CHP’nin ardından Genel Başkan Yardımcıları Deniz Depboylu başkanlığındaki MHP heyeti Ak Parti’yi ziyaret etti. HÜDAPAR heyetinin ziyaretinin ardından Ak Parti’nin son ziyaretçisi İYİ Parti heyeti oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, konuşmasında artık şehit haberi almak istemediklerini söyleyerek, bayram sofrası etrafında bütün Türk milletinin bir araya gelmesi için çalıştıklarını kaydetti. Aynı saatlerde Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem başkanlığındaki Ak Parti heyeti de, CHP’yi ziyaret etti. Gelen heyeti CHP’de Genel Sekreter Hamzaçebi başkanlığındaki heyet ağırladı. Hamzaçebi, bu bayram küçükbaş yerine büyükbaş hayvan satışında artış görüldüğünü söyleyerek, “Ben her yıl kurban fiyatlarını, Trabzon Tonya’da Osman diye bir satıcı arkadaşımızdan öğrenirim. Osman, ‘Eskiden bir inek 10 kişiye bakıyordu, şimdi 10 kişi bir ineğe bakıyor’ diyor” ifadesini kullandı. Erdem ise “Osman biraz abartmış” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti’nin ardından CHP’yi, HDP, İYİ Parti, BBP, MHP, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi heyetleri de ziyaret etti. HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz başkanlığındaki HDP heyetinin ziyareti sırasında tutuklu milletvekillerinin durumu gündeme geldi. Peköz, “Siyasi tutukluluk Türkiye açısından bir sorun. Haksız yere milletvekilleri, belediye başkanları içeride. Bunlar için bir çaba içerisinde olmak lazım” diye konuştu.

‘Ayda bir buluşalım’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu başkanlığındaki İYİ Parti heyetini de ağırlayan Hamzaçebi, ilk kez seçime girmiş bir partinin aldığı oyu başarılı bulduğunu söyleyerek, partilerin bir araya gelerek istişarede bulunmasının önemine değindi. Hamzaçebi, “Bayrama bırakmasak, ayda bir siyasi partiler buluşsa ne güzel olur” dedi. MHP’deki bayramlaşmalar ise Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan başkanlığındaki heyetin ziyareti ile başladı. MHP’yi, Ak Parti’nin ardından CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti heyetleri de ziyaret etti. Bayramlaşma programı kapsamında HDP’yi ise CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri ziyaret etti. HDP’de misafir parti temsilcilerini, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya başkanlığındaki heyet kabul etti. AK Parti ve MHP, HDP ile bayramlaşmadı. MHP ile İYİ Parti arasında da bayramlaşma programı yapılmadı.

Haberin Devamı

Bayramlaşma kapsamında İYİ Parti ise Ak Parti, CHP, Saadet Partisi, DP ve BBP’yi kabul etti.

‘Cumhur İttifakı’ buluştu

Genel Başkan Yardımcıları Deniz Depboylu başkanlığındaki MHP heyeti Ak Parti’yi ziyaret etti. Ziyarette Julide Sarıeroğlu Cumhur İttifakı olarak 24 Haziran’da önemli bir başarıya imza attıklarını ifade ederek, “Ülkemiz geçtiğimiz haftalarda önemli tehditlere maruz kaldı. Geçmişteki büyük sınavları milletimizin kenetlenmesiyle nasıl atlattıysak, yine milletimiz bu ülkeye hiç kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğini gösterdi” dedi.

Yazarlar