Siyaset Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'da peş peşe görüşmeler

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'da peş peşe görüşmeler

14.02.2019 - 12:43 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, "Suriye" konulu Üçlü Zirve öncesi bir araya geldi. Üçlü Zirve öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin bütünlüğü sağlanamaz. İdlib'teki çözüm için gayret gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin de açıklamasında, "Suriye’deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz" dedi. Putin, “İran ile Suriye krizinin çözümü için yakın bir şekilde çalışıyoruz, ancak tüm sorunlar çözülmedi” ifadelerine yer verdi. Ruhani ise açıklamasında, İran ve Türkiye terörle mücadelede ortak iradeye sahip olduğunu belirtti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Rusyada peş peşe görüşmeler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nin, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz. İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli. Erdoğan: "Anayasa Komitesi tıkanıklığının aşılması gerekiyor. BM'nin çekincelerini dikkate alarak komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz."

PUTİN: YENİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIMIZA EMİNİM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katedildiğini belirterek, "Türkiye ile birlikte Suriye'de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim." dedi.

Haberin Devamı

Putin, bugün Soçi'de düzenlecek Dördüncü Üçlü Zirve Toplantısı öncesinde Türkiye ile yapılan heyetlerarası görüşmede konuştu.

Suriye krizinin çözümü için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Putin, "Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katettik. Suriye'deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz. Türkiye ile birlikte ve bugün yapacağımız üçlü zirvede, Suriye'de taraflar arasındaki diyaloğa yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim." dedi.

"YAKIN ÇALIŞIYORUZ ANCAK..."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran’a, Suriye krizinin çözümüne katkı sağladığı için teşekkür ettiğini belirterek, “İran ile Suriye krizinin çözümü için yakın çalışıyoruz ancak tüm sorunlar çözülmedi.” dedi.

Putin, Soçi’de düzenlenen dördüncü Üçlü Zirve Toplantısı kapsamında İran ile yapılan heyetler arası görüşmeden önce konuştu.

Rusya ve İran arasındaki iş birliğinin son dönemde artmaya devam ettiğine işaret eden Putin, “Suriye krizinin çözümüne İran’ın verdiği katkı için teşekkür ediyoruz. Birlikte Suriye krizinin çözümü için yakın çalışıyoruz ancak tüm sorunlar çözülmedi.” diye konuştu.İran ile ortak nükleer projelerin de geliştirilmeye devam ettiğini belirten Putin, “Umuyorum bugünkü toplantımız ikili ilişkilerimizi daha da geliştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Putin, İran’da en az 27 askerin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili de başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılacağı Dördüncü Üçlü Zirve Toplantısı için bugün Soçi'yi ziyaret ediyor.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Rusyada peş peşe görüşmeler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE RUHANİ BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan, Putin ile görüşmesi öncesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.