Siyaset Tencereye kapak olur

Tencereye kapak olur

09.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Sözcüsü Çelik, muhalefetin Erdoğan ve Gül’ün birbirine ters düşme ihtimalini sevdiğini söyledi. Çelik, Alan ve Tuncel içinse “Hüküm kesinleşmişse yapılacak bir şey yoktur” dedi

Tencereye kapak olur

Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı için “çatı aday” modelini eleştirdi. Çelik, MHP ve CHP’nin birleşmesinden çatı çıkmaz, olsa olsa tencereye kapak olur” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birbirinin rakibi olmadığını da belirten Çelik dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
BAŞBAKAN ADAY OLURSA SEÇİME BAŞBAKAN OLARAK GİRER: Sayın Bahçeli’nin çatı aday gibi bir teklifi var ve CHP ile bu arada ittifak yapabileceklerine dair bir beyanatı var. Şikayet ediyorduk, ‘Niçin Türkiye’den Pisagor çıkmıyor? Meğerse Pisagor’umuz Sayın Bahçeli’ymiş. Üçgen çizmeyi de biliyormuş. Çatı matı işlerini bitirmiş. MHP ve CHP’nin birleşmesinden de çatı matı çıkmaz; olsa olsa tencereye kapak olur. Bahçeli ‘Başbakan eğer aday olursa derhal başbakanlıktan istifa etmelidir’ diyor. Sayın Başbakan, bu emrini duydu, emirlerinizi derhal yerine getirir. Genel seçime giderken, mahalli seçime giderken Başbakan, Başbakanlık’tan istifa ediyor mu, yok. Sayın Başbakan, aday olursa Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak bu seçime girecektir.
BİRBİRİNİN MÜTEMMİN CÜZÜDÜR: Bahçeli, Sayın Gül’e haksızlık yapıldığını söyledi. Muhalefet, Sayın Gül’ü sevmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın, birbirine muhalif olmak, birbirine rakip olmak, birbirine ters düşme ihtimalini seviyor. Ama ona da sevinmesinler. Sayın Başbakan ve Sayın Abdullah Gül, birbirinin rakibi değil onlar birbirinin mütemmin cüzüdür. Alternatif değillerdir.
ENGİN ALAN YANITI (TBMM Başkanı’nın Engin Alan teklifi): Bir kimsenin eğer cezası kesinleşmişse, yani birisi tutuklu olmaktan çıkıp mahkum olmuşsa, hükmü kesinleşmişse, bu hükmü ortadan kaldıracak herhangi bir manevra içerisinde olmak, vatandaşın adalet duygusunu zedeler. Meclis Başkanımızın bu teşebbüsünü iyi niyetli, çözüm arayışı olarak değerlendiriyoruz ama Ak Parti, bu konudaki görüşünü, tavrını çok önceden belirlemiştir. Birisi ile ilgili hüküm kesinleşmişse burada yapılabilecek bir şey yoktur. Bu Engin Alan da olabilir, Sebahat Tuncel de olabilir. Bu konudaki tavrımız nettir.
3 TEMMUZA YAKIN AÇIKLARIZ (Köşk adayı ne zaman açıklanacak?): Bu konuda çok acele etmeyin, sanırım son tarih 3 Temmuz, çok fazla heyecanlanmayın. 3 Temmuz’a yakın bu açıklanır. Belki mayıs sonunda adayımız kesinleşir.