Siyaset Terör örgütlerinin hesapları boşa çıkacak

Terör örgütlerinin hesapları boşa çıkacak

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunu hedef alan terörist saldırıya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman ile iktidar ve muhalefet parti temsilcileri tepki gösterdi

Terör örgütlerinin hesapları boşa çıkacak

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, konvoyuna yönelik saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Twitter’daki hesabından, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergâhında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” paylaşımında bulundu.

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyuna yönelik saldırı nedeniyle, “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti: “Bu terör saldırısını, yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Terör saldırısında şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, arkadaşlarına ve CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayımladığı mesajında, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulundu. Özhaseki, mesajında “Bu çirkin saldırıyı demokrasimize yapılan bir saldırı olarak görüyorum. Hiç kimse bu tür saldırılardan medet ummasın. Bu tür hain saldırılar, ülkemizde birliği, beraberliği, barışı ve huzuru bozmak için yapılan eylemlerdir” dedi.

Saldırı hepimize

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şüphesiz, bu saldırı hepimize yapılmıştır. Geçmiş olsun” dedi. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının tüm siyaset kurumuna yapılmış sayıldığını vurgulayan Çelik, mesajında terörü lanetledi.

‘Ankara’da görüşürüz’

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konvoyu silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşerek “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Bahçeli, güvenli bir bölgede olup olmadığını sorduğu Kılıçdaroğlu’na, “Geçmiş olsun, inşallah Ankara’ya döndüğünüzde görüşürüz” dedi. Bahçeli Twitter’dan da “Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun diyor, muhatap kaldıkları terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Tekrar söylüyorum, terörizm asla sonuç alamayacak, zalimler tarafından hevesle planlanan kardeş kavgasına Türkiye’yi kimse çekemeyecektir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

- HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.- Eski Başbakan Tansu Çiller de Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun mesajı göndererek “Şahsınızda ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan ve milletimizde büyük infial uyandıran, tepki yaratan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Demokrasimizin korunması yönünde almış olduğunuz kararlı tutum ve duruşunuz dolayısıyla sizi kutluyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Geçmiş olsun telefonu

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP konvoyuna yönelik saldırının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu’ndan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

‘İnsanlık düşmanları’

- Başbakan Binali Yıldırım da Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım saldırıya ilişkin şu açıklamada bulundu: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun Artvin’de uğradığı silahlı saldırı ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum. Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye, güvenlik güçlerimize ve bütün vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyor, kalleş saldırıda şehit olan askerimize Allahtan rahmet, yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikaste azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye’nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstehak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır. Türkiye, demokrasi ve hukuktan ödün vermeyecek, insan ve insanlık düşmanı bütün terör örgütlerinin hesaplarını boşa çıkaracaktır. Birkez daha terörist saldırıyı lanetliyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”