Siyaset ‘Tipik bir PKK saldırısı olduğu net ve açık’

‘Tipik bir PKK saldırısı olduğu net ve açık’

26.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 41 gün aradan sonra dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Tipik bir PKK saldırısı olduğu net ve açık’

ANKARA Milliyet - Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANIMIZIN İRADESİYLE ÇÖZÜLDÜ: Tahıl koridoru meselesi Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayetle, iradeyle güçlü bir şekilde çözülmüştür. Burada tabii Rusya ve Ukrayna taraflarının bir araya getirilmesi dünyanın önündeki tahıl krizinin çözülmesi bakımından son derece önemlidir. 

PLANLI PROVOKASYON: (Zaho saldırısı) Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış bir ülkeyiz, provokasyonlara karşı deneyimliyiz. Terörle mücadeleyi verirken komşu ülkelere zarar vermemeye önem göstermiş bir ülkeyiz. TSK’nın dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizmek isterim. Tabii PKK terör örgütüne ve PKK’nın Suriye’deki koluna karşı operasyon hazırlığının olduğu bir dönemde Irak’ta meydana gelen olay, hemen birilerinin Türkiye’yi suçlaması, açık ve net bir şekilde söylemek isterim ki planlı bir provokasyondur. Bu, Türkiye’nin PKK ile mücadelesini akamete uğratmaya dönük planlı bir provokasyondur. Irak’ın kuzeyinde meydana gelen o saldırının, bu işlerde uzman olanların geçmişteki birtakım eylemlerle mukayese ettiği zaman açık ve net görebileceği gibi tipik bir PKK saldırısı olduğu net ve açıktır. Bu, PKK’ya özgü bir yöntemdir. 

Haberin Devamı

KARA PROPAGANDA: (Çevre Ajansı’nın Emine Erdoğan’a bağlandığı iddiası) Emine Erdoğan Hanımefendinin çevre konularındaki öncülüğü, ortaya koyduğu inisiyatif sık aralıklarla BM mekanizmaları başta olmak üzere çeşitli uluslararası örgütlerden ödül alıyor. Ama Türkiye’de maalesef sürekli olarak yalan haber üzerine kara propaganda yapılıyor.