Siyaset ‘Türkiye’nin itibarını zedelemeyin’

‘Türkiye’nin itibarını zedelemeyin’

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “YSK’nın açıkladığı oylarla birlikte mazbatamızı talep ediyoruz. YSK’yı göreve davet ediyoruz” dedi.

‘Türkiye’nin itibarını zedelemeyin’

İmamoğlu, partisinin Seyrantepe’de bulunan 2’nci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yaptı. “Türkiye seçim sistemi açısından dünyanın en güvenilir ülkesidir” diyen iktidar temsilcilerinin 31 Mart’tan sonra “Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şaibeli seçimidir” diyecek duruma geldiğini belirten İmamoğlu şunları söyledi: “İktidar partisi yöneticileri, parti örgütü seçimde başarısız olmuş olabilir. Bu hesaplaşmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını bu tehlikeli sürece dahil etmeye çalışıyor olabilirler. Kendi iç hesaplaşmalarına İstanbul’u kurban etmesinler. Bilsinler ki burada CHP var, biz varız, ben varım. Süreci takip ediyoruz. Dünya bizi takip ediyor. 3-5 kişi sanki oyuncağı elinden alınmış gibi davranarak iç hesaplaşmaları üzerinden Türkiye’nin itibarını zedelemesin. Bu şekilde Türkiye, Türkiye’nin 140 yılı aşan demokrasi mücadelesi zarar görür.”

Haberin Devamı

“Zaman kazanılıyor olabilir” değerlendirmesini yapan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İBB içinde bu süreçte neler olabileceğine dair bir takım duyum ve tespitlerimiz var. Bunları yetkiyi aldığımızda paylaşacağız. İSPARK’ta neler döndüğünü biliyoruz. Personelin nasıl baskı altına alındığını biliyoruz. Bizler geçiciyiz, orada çalışanlar daimi. Yaptırılmak istenen usulsüz iş ve işlemlere dur desinler.”

‘Gönülleri çalarım’

İmamoğlu, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında ise “Bir kelime canımı sıkıyor ama şöyle bir açılım yapınca herkesin hoşuna gidecek. ‘Oy hırsızı’ diye bir şey yazılıyor. Benim bir tek hırsızlık bildiğim şey var, o da gönül hırsızlığı yaparım, gönülleri çalarım, gönülleri kazanırım. Başka hiçbir işten anlamam hırsızlık namına. Gönüllerinizi kazanmaya geliyorum. Bu hiç zor değil çünkü hiç kimseye ön yargım yok. Bana da oy vermiş AK Partililer olduğunu biliyorum bu gayet doğal, şuna inansınlar ki asla ve asla kendilerini kenara itilmiş, hizmette ikinci, üçüncü sınıf muamele görecekleri bir sistemi görmeyecekler” dedi. İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın “Türk halkının sinirlerini sakın bozmayın” cümlesinin dikkatini çektiğini ve kendisini üzdüğünü ifade ederek, “Benim sayemde millet gülüyor şu anda. Ben İstanbulluya huzur getirdim, gülümsemem insanların yüzünü güldürüyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız, sinirini bozan unsurlarla mücadele ederiz” dedi.

Haberin Devamı

‘İlk siz açıkladınız’

İmamoğlu, “Takmışlar ‘kendini belediye başkanı diye tanımladı’. Sayın Yıldırım çok özür diliyorum ama 3 bin oyla kazandığınızı topluma o gece ilk açıklayan sizsiniz. Biz sabırla ters giden bilgi alma sürecimizin düzelmesi için bekledik. Burada tek tek evraklar üzerinden açıklamalarımızı yaptık” diye konuştu. Anıtkabir ziyaretine de değinen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atamın manevi huzurunda deftere yazmış olduğum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazım, herhalde sıkıntı yarattı. Yaratmasın, çünkü dayanağım YSK’nın sayfasında gösterdiği sayılar ve kendi tutanaklarımız üzerinden elde ettiğimi düşündüğüm hakkımın orada beyanıdır. Ama esas bunun kalemle kağıda dökülmesi, az önce sizin yaptırdığınız uygulamaların karşılığıdır. Bu sürecin uzamasını istemiyoruz, hukuka ve Anayasa’ya inanıyoruz. 20 bini aşan oy farkını küçümserken, 3 bin oyla kendinizi açıklıyorsunuz. Ama ben de size önemli bir tecrübenin sözünü hatırlatayım, Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Bir oyla bile kazanırsanız, kazanmışsınız demektir’.” İmamoğlu, oyların sayımının devam ettiği ilçelerdeki sonuçlarıa ilişkin “Neticeye tesir edecek bir değere sahip değil. Bu çok net önümüzde. Bilgileri takip ediyoruz, simülasyonunu da yapıyoruz. Zaten birçoğu YSK’nın sayfasına da giriliyor” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu, 1994 yerel seçimini kaybeden Nurettin Sözen ile kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın ellerini, dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın havaya kaldırmasına ilişkin fotoğrafı göstererek “Sene 1994. 2019’dayız. Kazananın elini havaya kaldırmak bu kadar zor mu? Gelin elimizi havaya kaldırın. Bu cennet İstanbul’un belediye başkanlığını en güzel şekilde yapmaya başlayalım. Normalleşelim. Çağrım budur” dedi.