Siyaset Üç denizde güç gösterisi

Üç denizde güç gösterisi

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Mavi Vatan 2022 tatbikatı ile ana vatanı çevreleyen üç denizde güç gösterisinde bulunacak.

Üç denizde güç gösterisi

 

AYDIN HASAN Ankara - Geçen yıl Ege ve Akdeniz'de yapılan tatbikat, bu yıl 122 savaş gemisinin yanı sıra taarruz uçakları, ATAK helikopterleri, SİHA ve diğer kuvvet unsurlarının katılımı ile 11 - 21 Nisan tarihleri arasında Karadeniz'de de icra edilecek.

Haberin Devamı

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü ise 21 Nisan 2022 tarihinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda icra edilecek. Katılacak unsurların harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesinin hedeflendiği tatbikatta karargâh personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin değerlendirilmesinin yanı sıra diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin geliştirilmesi sağlanacak.

122 gemi katılacak

Tatbikata katılacak kuvvet unsurları şöyle:

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığından; 122 gemi, 41 hava unsuru, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve Amfibi Hücum Timleri, SAT ve SAS Görev Timleri ile kıyı birlikleri.

- Kara Kuvvetleri Komutanlığından taarruz ve genel maksat helikopterleri.

Haberin Devamı

- Hava Kuvvetleri Komutanlığından; Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçakları, 1 Hedef Çekme uçağı, Millî Anadolu Kartalı Tatbikatı ile irtibatlı olarak taarruz uçakları ve 1 Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) Timi.

- Jandarma Genel Komutanlığından arama kurtarma timi ve helikopteri.

- Sahil Güvenlik Komu-tanlığı’ndan sahil güvenlik botları.

Tatbikat, 11 Nisan 2022 günü birlik ve gemilerin üs ve limanlardan hareketleri ile başlayacak. Harekâta hazırlık safhasında temel deniz harp eğitimleri ve fiilî silah atışları yapılacak. atbikatın 18-21 Nisan 2022 tarihleri arasındaki son safhasında 72 gemi tarafından Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz sahillerini kapsayacak şekilde liman ziyaretleri gerçekleştirilecek.