Siyaset Yavaş: Projelerimizi konuşalım

Yavaş: Projelerimizi konuşalım

14.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın Ankara adayı Mansur Yavaş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in kendisine yönelik eleştirilerine “Sayın Çelik, tüm televizyonlarda yayınlanan basın açıklamalarınıza, canlı yayınlarda cevap hakkımı sağlayın. Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım” yanıtını verdi.

Yavaş: Projelerimizi konuşalım

Yavaş, dün Kızılcahamam ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yavaş burada yaptığı açıklamada, AK Parti Sözcüsü Çelik’in kendisi hakkındaki eleştirilerine yanıtladı.

Haberin Devamı

Yavaş, şöyle konuştu:

‘Şeffaflık bildirgesi’

“Ben şeffaflık bildirgesini imzalayıp, mal beyanımı bildirdim. Özhaseki mal beyanını açıklayamıyor. 1994’ten bugüne kadar devlet memuru, devlete verdiği mal beyanını açıklaması lazım. Açıklayamayınca, bazı iddialar ortaya attılar. En son Ömer Çelik çıktı, açıklama yaptı; ‘Türkiye’ye temiz siyasetçiler lazım’. Ben de yaptığım basın açıklamasıyla, olayın mağduru olduğumu, şizofren raporu olduğunu ve birçok farklı suçtan yargılandığını açıkladım. Allah’ın izniyle hiçbiri tutmayacak. Başlarken dedik ki, proje konuşalım yapacaklarımızı konuşalım. Kendileri ‘temiz siyaset yapacağım’ diye ortaya çıktı. Temiz anlayışınız buysa, kirlisinden Allah korusun. Mahkeme, iddiada yer alan kararın infazını durdurdu. O senetten dolayı, sahte verdiği için sanık ceza aldı, 4 yıl. Artık hukuki tartışmaları bırakalım çok istiyorlarsa dosyaları incelesinler. Ömer Bey’in temiz siyaset açıklamasından sonra, ben Özhaseki’nin mal beyanını bekliyorum. Onları hep ikaz ettim. Ne çamur atarsanız ellerine bulaşır dedim. Maliye de gelsin incelesin. Ne yaparlarsa yapsınlar ama bu tür insanlarla iş birliği yapmasınlar. Bence, çamur siyasetini bıraksınlar, ellerine yüzlerine bulaşıyor. Ankara’yı konuşsunlar.”Yavaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise, “Sayın Ömer Çelik, televizyonlarda yayınlanan açıklamalarınıza, canlı yayınlarda aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın. Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım. Böylece daha fazla mahcup olmayın” dedi.

Haberin Devamı

Kızılcahamam’da esnaf ziyareti

Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde muhtar adayları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi, ardından esnafı ziyaret etti. Yavaş’a, İYİ Parti Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve İYİ Parti GİK Üyesi Faruk Köylüoğlu da eşlik etti.

Yazarlar