Siyaset Yeni TÜİK Başkanı Çetinkaya oldu

Yeni TÜİK Başkanı Çetinkaya oldu

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siyaset kulislerinde bir süredir konuşulan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'nda değişim gerçekleşti. TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevinden alındı. Dinçer'in yerine Aralık 2019'dan bu yana BDDK'da Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Erhan Çetinkaya getirildi.

Yeni TÜİK Başkanı Çetinkaya oldu

ANKARA Milliyet - Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarına göre, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na, aynı kurumda başkan yardımcılığı görevini 2015 yılından bu yana sürdüren Hızır Aslıyüksek atandı. Aslıyüksek, aynı zamanda İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti'nin üyesi. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanlığı'na Hasan Özçelik, üyeliklerine ise Muhiddin Gülal, Ahmet Pelit, Ünal Eryılmaz getirildi. Ticaret Bakanlığı'nda açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı'na da Nurullah Celal Uslu atandı.

Haberin Devamı

En dikkat çekici atama ise TÜİK'te gerçekleşti. Bir süredir görevinden ayrılacağı konuşulan TÜİK Başkanı Dinçer görevinden alındı. Dinçer'in yerine BDDK Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Erhan Çetinkaya getirildi. Yayımlanan kararla TÜİK Başkan Yardımcılığı'na da Doç. Dr. İbrahim Demir atandı. Dinçer, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebini kabul etmemesi ve Kılıçdaroğlu'nun kurumun kapısından içeri alınmaması talimatı vermesiyle gündeme gelmişti.

'Anında çöpe attı'

Kılıçdaroğlu, Dinçer'in TÜİK Başkanlığı görevinden alınmasının ardından Twitter paylaştığı mesajla yine bürokratlara seslendi. CHP lideri paylaşımında "Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı. Bunların suçlarına ortak olan bürokratlar, geç olmadan bu yoldan dönün. Başınıza aynısı gelecek. Suçlar sırtınızda yeni iktidara merhaba diyeceksiniz" ifadelerine yer verdi.