Siyaset Yenikapı'ya ilk olarak Başbakan Yıldırım geldi

Yenikapı'ya ilk olarak Başbakan Yıldırım geldi

07.08.2016 - 17:06 | Son Güncellenme:

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği Yenikapı'ya milyonlarca kişi akın attı. Miting alanına liderler arasında ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi.

Yenikapıya ilk olarak Başbakan Yıldırım geldi

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği Yenikapı'daki alanı çocuk, genç yaşlı milyonlarca kişi akın etti. Liderlerin konuşmalarında devlet protokolü uygulancak. Sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak.

Haberin Devamı

MİTİNG ALANINA İLK OLARAK YILDIRIM GELDİ

Miting alanına ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. Başbakan Yıldırım Yenikapı miting alanına helikopterle geldi.
Başbakan Binali Yıldırım saat 17.00'da helikopterle 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yapılacağı Yenikapı'daki alana indi. Mitingin başlamasına dakikalar kala miting alanına gelen Başbakan Yıldırım, kalabalığa helikopterden baktı. Daha sonra alana iniş yapan Başbakan Yıldırım'ın helikopterine sikorsky tipi askeri helikopter de eşlik etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.Erdoğan, alana gelişinde vatandaşları el sallayarak selamladı. Miting alanına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları da geldi.

EN SON KILIÇDAROĞLU GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için İstanbul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı’daKİ Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge yaklaşık bir saat kala İstanbul’a geldi. Türk Hava Yolları’nın Ankara’dan kalkan tarifeli uçağıyla saat 16.20’de Atatürk Havalimanı’na gelen Kılıçdaroğlu’nu VİP girişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda partili karşıladı.Kılıçdaroğlu alana en son gelen lider oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" katılımcılarını platformdan selamladı.