Siyaset ‘Yolsuzluk AKP ile imtiyaz kazandı'

‘Yolsuzluk AKP ile imtiyaz kazandı'

19.09.2008 - 20:58 | Son Güncellenme:

.

‘Yolsuzluk AKP ile imtiyaz kazandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, MHP İlçe teşkilatı, yat limanındaki deniz feneri önünde düzenlenen bir basın toplantısıyla AKP'yi eleştirdi. MHP İlçe Sekreteri Bekir Sami Metin, “Türk tarihinde yolsuzluk AKP ile imtiyaz kazandı. 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde göreve gelmiş 60 hükümet içerisinde az zamanda çok ve yolsuz işler başarmış bu hükümet, teşkilatımızca Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için aday olarak gösterilecektir” dedi.
AKP Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney'in partilerine yönelik eleştirilerine cevap vermek isteyen MHP'liler, basın toplantısı için yat limanında bulunan deniz fenerinin önünü seçti. Güney'in kendi partisinin, iç dinamiklerini karışık ve belirsiz ortamdan kurtarmak adına çareyi MHP teşkilatına saldırmakta bulduğunu söyleyen MHP İlçe Sekreteri Bekir Sami Metin, “18 bin kişinin öldüğü, 100 binden fazla evin yıkıldığı, 150 bin kişinin açıkta kaldığı asrın felaketinden Türk mucizesi adı verilen projelerle yüzünün akıyla çıkan sayın bakanımız Koray Aydın'ı, bu iktidar mesnetsizce apar topar Yüce Divan'a gönderdi. MHP ve bakanımız, bu ateşten sınavı 11-0 gibi bir sonuçla Yüce Divan'da vermiş ve aklanmıştır” dedi.

‘GUİNNESS'E ADAY GÖSTERİLECEK'
Yüce Divan'ın verdiği kararı, AKP'nin içine sindiremediğini, attığı çamurun iz bırakmadığını görmekten dolayı mutsuz olduğunu savunan Metin, şunları kaydetti:
“AKP ilçe yöneticisi, Türk tarihinde yolsuzluk AKP ile imtiyaz kazanmışken, Yüce Divan’da 11-0 aklanmış olan bir davayı konuşuyor. Milletin vicdanında daha dişlinin diş izleri geçmemişken, Denizli, Batman, Gaziantep derken AKP iktidarının şöhreti ülke sınırlarını zorlayarak Almanya sınırlarına kadar uzanmıştır. ‘Hortumları kesiyoruz’ derken yerine döşedikleri boru hatları devreye alınmıştır. Asrın merhamet dolandırıcılığından mahkumiyet çıkmasından Adalet Bakanınız bile üzüntü duyduğunu söylemiştir. Bakan'ın asıl üzüntü duyması gereken konunun, sadaka soyguncularının hışmına uğrayan vatandaşın birikimlerini hortumlayanlara soruşturma açılmaması olmalıdır. Bakan'ın içinde bulunduğu ruh halini kamuoyu değerlendirmekte ve çok iyi anlamaktadır. 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde göreve gelmiş olan 60 hükümet, içerisinde az zamanda çok ve yolsuz işler başarmış bu hükümet, teşkilatımızca Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için aday olarak gösterilecektir.”

Yazarlar