Siyaset Yüzde 50’yi evinde zorla tutuyorum

Yüzde 50’yi evinde zorla tutuyorum

04.06.2013 - 07:35 | Son Güncellenme:

.

Yüzde 50’yi evinde zorla tutuyorum

Haberin Devamı

Reuters muhabiri Birsen Altaylı’nın sorduğu sorular ve Başbakan Erdoğan’ın cevabı sonrasında gelişen o diyalog, dün sosyal medyada gündem oldu. İşte o diyalog:

- Altaylı: Sizin bu grupları tanımlarken bir ideolojik şey içine sokmanız, hareketi biraz küçümser tavırda olmanızın kitleleri daha fazla öfkelendirdiği yorumları var. Siz buna katılıyor musunuz? Bunlara ilişkin herhangi bir yumuşatıcı bir tavır içine girecek misiniz?

- Erdoğan: Önce ‘yumuşatıcı ifadeler’ ne olabilir bana onu öğretirseniz ben ona göre konuşurum.
- Altaylı: Ama bütün illerde eylemler var.
- Erdoğan: İllerde bu ideolojik yapıların uzantıları vadır. Ana muhalefet partisinin bütün toplumda Türkiye genelinde temsilcileri var. Onları ayağa kaldırmış olabilir. Aşırı uçların aynı şekilde belli illerde yapılanmaları var. Onlar devreye girmiş olabilir. Sizin aldığınız bir mesaj var mı?
- Altaylı: Toplumun yarıya yakın bir kesiminin hükümetin uyguladığı bazı uygulamalardan rahatsız olduğu mesajı alıyorum
- Erdoğan: Nedir söyle?
- Altaylı: Eğitimden tutun alkol yasasından, yasaklamalarından tutun herkesin kendisi ile ilgili bir yasağa karşı harekete geçmiş olarak görüyoruz. Çünkü bizim alanlarda gördüğümüz insanlar gerçekten hiçbir siyasi herhangi bir yere bağlı olmayan insanlar. Bence herkesi şaşırtan bu. Ayrıca alanlardaki bu insanların çoğu CHP’yi de desteklemiyor.
- Erdoğan: Bir dakika ya çok ilginç bir yere geldiniz. Burada şimdi hiç CHP yok. Peki kim var orada? Tespiti yapabildiniz mi?
- Altaylı: Gencecik insanlar var sokakta. Üniversite öğrencileri var.
- Erdoğan: Üniversite öğrencilerinin ideolojileri yok mu?
- Altaylı: Ev kadınları neden ayaklandı.
- Erdoğan: Bakın onların ideolojisi yok mu?
- Altaylı: Ama siz ana muhalefete bağlıyorsunuz
- Erdoğan: Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var. Ve biz onlara diyoruz ki ‘aman sabırlı olun.’ Siz eğitime yönelik orada bir pankart mı gördünüz. Söyler misin bana. İşte Reuters’i böyle bilgilendiriyorsunuz.
- Altaylı: Hayır... Ben herkesin kendi...
-Erdoğan: Alkol yasağı yok, üzenlemesi vardır. Fransa’dan Reuters’in mensubusun. Fransa’daki uygulama bak.