Siyaset ‘Zamlar gelip geçicidir’

‘Zamlar gelip geçicidir’

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayat pahalılığının ve zamların gelip geçiçi olduğunu belirterek, "Bugün yoksa yarın olacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarıyla var olsun" dedi.

‘Zamlar gelip geçicidir’

İYİ Parti'de Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı'ndan, Yavuz Ağıralioğlu'nun da Genel Başkan Yardımcılığı'ndan alınmasıyla başlayan "ülkücüler pasifize ediliyor" tartışması devam ederken, Bahçeli'den "Mahallenin uşaklarını MHP'ye davet ediyorum" çağrısının gelmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün partisinin Meclis grup toplantısında özetle şu mesajları verdi: 

KARAMSARLIK HARAMDIR: Mesele az yedik çok yedik, aç gezdik tok gezdik meselesi değildir. Bugün yoksa yarın olacaktır, bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarıyla var olsun... Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı, hepsi gelip geçicidir. Müslümana karamsarlık haramdır... Biz, bir tas hoşaf, kuru bir ekmek yiyerek Çanakkale’de direnmiş bir milletiz. Dangul dungul konuşan Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı neyden bahsediyor?

GÖSTERİN ÇÜRÜK ADAYINIZI: Cumhurbaşkanı adayı o mu olsun, bu mu olsun, yoksa bir tavşan adayı ifşa edelim de asıl adayı geride mi tutalım arayışları zillet bir senaryodur. Henüz ajansları bunlara icazet vermemiştir, küresel efendileri bir adayı işaret etmemiştir. Birbirlerinin kuyusunu kazıp aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki Cumhur İttifakı’nın adayı belli, peki sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır?  Kripto talimatların gelmesini mi bekliyorsunuz?

Haberin Devamı

ATATÜRK VE CHP: Kılıçdaroğlu’nun, geçtiğimiz günlerde CHP Parti Okulu’nda Atatürk’ü anlamak konulu ders verdiği medyaya yansımıştı. Bilmediği ve tanımadığı bir şeyi, bir kişiyi anlatmaya çalışmak sadece cahillere özgü bir tutumdur. Kaldı ki bugünkü CHP’nin neresi Atatürk’ün CHP’sine benzemektedir? Atatürk tam bağımsızlıktır, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı tam bağımlılıktır... Atatürk inanmış bir Türk milliyetçisidir, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı kozmopolit, küreselci, köksüz, kimliksiz, kalpsiz ve kapasitesizdir.

İŞGALİN PROVASI: Devlet kurumlarının kapısına dayanan, en son olarak da Et ve Süt Kurumu’na musallat olan Kılıçdaroğlu ise etap etap Türkiye Cumhuriyeti’nin sabrını test eden, programlanmış bir işgalin provalarını yapan zırvadır, zorbadır, zillettir.

F-16’LAR GÖZ BOYAMA: Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın bir an evvel bitmesi bizim samimi dileğimiz ve beklentimizdir. Türkiye’nin devrede olması, aktif ve çok boyutlu dış politikayla arabuluculuğa soyunması özellikle ABD ve yanında hizalanmış ülkeleri rahatsız etmektedir. ABD tarafından F-16 savaş uçaklarıyla ilgili müspet, fakat genel ve kesinlik içermeyen ifadeler zamanlama itibariyle manidar olup göz boyamaya yöneliktir.

Haberin Devamı

‘Uşakları MHP’ye davet ediyorum’

İYİ Parti'de Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı'ndan, Yavuz Ağıralioğlu'nun da Genel Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılmasıyla başlayan "ülkücüler pasifize ediliyor" tartışması sürerken Bahçeli'den ilginç bir çıkış geldi.  Bahçeli, “Ülkücüyüm, milliyetçiyim diyen kim varsa ana çatısı, ana kucağı MHP'dir" dedi. Bahçeli, konuşmasını bitirmesinin ardından metin dışına çıkarak "Mahallenin uşaklarını MHP'ye davet ediyorum" çağrısını yaptı. Kulislerde Bahçeli'nin bu çağrısında "uşaklar" diye seslenmesinin altında da Aydın ve Ağıralioğlu'nun Trabzonlu olmasının yattığı dile getirildi. Bahçeli çıkışta, "kimleri kastettiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı.