Dünyadan Futbol AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atina'da meydan savaşı! UEFA'dan karar ve men tehlikesi

AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atina'da meydan savaşı! UEFA'dan karar ve men tehlikesi

08.08.2023 - 12:32 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında AEK ile Dinamo Zagreb, Atina'da karşı karşıya gelecekti. AEK ve Dinamo Zagreb taraftarları için deplasman yasağı bulunan eşleşmede Dinamo Zagreb taraftarları UEFA'nın bu kuralını hiçe sayarak yaklaşık 100 kişilik bir grupla Atina sokaklarında adeta terör estirdi. Hırvat taraftarlar 29 yaşındaki bir Yunan taraftarı öldürdü. UEFA olayla ilgili soruşturma başlatırken maçın ertelenmesinin yanı sıra Dinamo Zagreb'in UEFA organizasyonlarından men edilmesi de gündeme geldi. Yunan basını olaylardan Yunan polisini sorumlu tuttu.

AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atinada meydan savaşı UEFAdan karar ve men tehlikesi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında oynanması planlanan AEK - Dinamo Zagreb maçı futbol holiganlarının Atina'da bir kişiyi öldürmeleri sebebiyle ertelenebilir. 

Haberin Devamı

UEFA, AEK - Dinamo Zagreb eşleşmesine özel deplasman yasağı uyguladı. İki kulüp taraftarları deplasmanda oynanacak maçlara giriş yapamayacaktı. Atina'da oynanması beklenen ilk maç öncesi yaklaşık 100 kişilik Dinamo Zagreb taraftar toplululu Atina'da adeta terör estirdi. Hırvat taraftarlar 29 yaşındaki bir Yunan taraftarı öldürdü. Yunanistan bu ölüm haberiyle sarsıldı ve UEFA olayla ilgili soruşturma başlattı.

AEK-Dinamo Zagreb karşılaşmasının ertelenmesi gündeme geldi. UEFA'nın ayrıca Dinamo Zagreb'i UEFA organizasyonlarından men etmesi de seçenekler arasında yer alıyor. İşte ayrıntılar...

ATİNA'DA SAVAŞ GÖRÜNTÜLERİ! 1 YUNAN TARAFTAR ÖLDÜRÜLDÜ

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk ayağında oynanacak olan AEK - Dinamo Zagreb maçı öncesi, taraftarlar arasındaki kavgada bir AEK taraftarı hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yunan basınından Skai'nin haberine göre; iki takımın taraftar grupları arasında yaşanan arbedede bıçaklanan 29 yaşındaki bir AEK taraftarı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaylar sonrası en az 9 taraftarın da yaralandığı belirtildi.

Yaşanan olayların ardından Yunan Polisi, 84 Hırvat, 2 Yunan, 1 Alman, 1 Avusturyalı, 1 Boşnak ve 1 Arnavut taraftarın tutuklandığını açıkladı.

AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atinada meydan savaşı UEFAdan karar ve men tehlikesi

UEFA'DAN ERTELEME KARARI! 'ZAGREB MEN EDİLEBİLİR'

UEFA, Atina'da yaşanan olayların ardından AEK-Dianmo Zagreb maçını erteledi. Dinamo Zagreb konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "AEK ile Dinamo arasında 8 Ağustos Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu karşılaşması UEFA'nın aldığı karara göre ertelendi. Maçın yeni tarihi ve bu konuyla ilgili tüm haberler hakkında kamuoyunu yakın zamanda bilgilendirilecektir" denildi.

Yunanistan'dan Skai'nin haberine göre yaşanan olayların ardından UEFA'nın soruşturmalara başladığı ve Dinamo Zagreb'in UEFA organizasyonlarından men edilebileceği belirtildi. 

DINAMO ZAGREB'DEN AÇIKLAMA

Dinamo Zagrebh Kulübü, Atina'da taraftarlarının neden olduğu olayların ardından açıklama yayınladı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren kulüp deplasman yasağı olmasına rağmen yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Zagreb'den yapılan açıklama şu şekilde:

GNK Dinamo; Yunan polisi ile Yunan ve Hırvat medyasının raporlarına göre, Hırvatistan'dan gelen taraftarların Yunan futbol kulübü AEK taraftarlarıyla bir olaya karıştığı dün gece Atina'da meydana gelen saldırıları şiddetle kınıyor. Bu tür olaylar, kulüp ve topluluk olarak tanıttığımız değerlere ve etik değerlere uygun değildir.

Bir spor organizasyonu olarak, her zaman adil oyunu, sportmenliği ve stadyumlarda olumlu bir atmosferi teşvik etmeye kendimizi adadık. Saldırılar sadece orada bulunan herkesin güvenliğini tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda futbolun insanları ve kültürleri birleştiren bir spor olarak itibarına da zarar verir.

Bu olayla ilgili derin endişemizi ifade ediyoruz. Maalesef olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. GNK Dinamo, merhumun ailesine en içten başsağlığı dileklerini sunar. UEFA'nın her iki maçın da deplasman taraftarı olmadan oynanmasına karar verdiğini göz önünde bulundurarak tüm Dinamo taraftarlarını Yunanistan'daki maça seyahat etmemeye bir kez daha hatırlatıyoruz. 

Haberin Devamı

GNK Dinamo, spor sevgisinin birliktelik, saygı ve işbirliği yoluyla olumlu bir şekilde ifade edildiği bir ortam yaratma taahhüdünü sürdürmektedir.

AEK'DAN SERT TEPKİ: İBRET VERİCİ BİR CEZA BEKLİYORUZ

AEK Kulübü, Hırvat holiganlar tarafından öldürüklen taraftarları için bir anma mesajı yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada "Michael, AEK seni asla unutmayacak! Katiller ve sorumlular için ibret verici ceza bekliyoruz." denildi.

KAN KAYBINDAN HAYATINI KAYBETTİ

Yunan polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 yaşındaki öldürülen taraftar koluna keskin bir cisimle vurulmuş ve kan kaybından hayatını kaybetti. Üç Yunan ve beş Hırvat olmak üzere diğer sekiz yaralı hastaneye kaldırıldı.

AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atinada meydan savaşı UEFAdan karar ve men tehlikesi

YUNAN BASINI YUNAN POLİSİNİ SORUMLU TUTUYOR

Atina'da meydana gelen olayların ardından Yunan medyası ölümle sonuçlanan olayların ardından Yunan polisini sorumlu tuttu. Kathimerini'de yer alan haberde "Hırvat taraftarlar polisin radarlarına nasıl girdi?" başlıklı bir haber yayınlandı.

Haberin Devamı

Haberin detayında "Sporda Şiddetle Mücadele Dairesi polis memurlarının dün öğleden sonra Hırvatların kuzey sınırından Attika'ya doğru hareket ettikleri konusunda bilgilendirildi. Aynı bilgilere göre Hırvatlar Yunanistan'a Kakavia sınır istasyonundan giriş yapmış ve daha sonra İyonya Yolu üzerinden hareket ederek Kiato'da durmuşlardır." ifadelerine yer verdi.

Yunan polisinin olası bir saldırıya karşı uyarıldıkları bilgisine yer verilen haberde "Nitekim polis kaynakları, Hırvat hareketinin ülke genelindeki polis teşkilatlarına bildirildiğini söylüyor. Ancak Kakavya'dan giriş yapmalarının ardından yetkililer holiganları Attika'ya ulaşmadan önce tespit edip durdurmayı başaramadı. 

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Hırvat holiganların bir kısmı stadyum çevresinde polis tarafından el konulan arabalarıyla giderken, bir kısmı da "İrini" istasyonundan hızlı trenle gitmiştir. Aslında Hırvat holiganlar bir Yunan takımının holiganlarıyla buluşup onlara katıldılar ve Pefkakia istasyonundan Nea Philadelphia'ya hareket ettiler.

Cinayetin failinin tutuklananlar arasında olup olmadığı şu ana kadar bilinmiyor. Bu konudaki nihai sonuçlar, görüntülerin, DNA örneklerinin ve yetkililerden değerlendirmeleri istenecek tüm kanıtların analizinden sonra ortaya çıkacaktır.

AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Atinada meydan savaşı UEFAdan karar ve men tehlikesi