Fenerbahçe Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

25.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım bu sonuçla 6'da 6 yaparken, spor yazarlarının görüşleri şöyle...

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

Süper Lig'de bir maçı ertelenen, Avrupa kupalarında kayıpsız devam eden Fenerbahçe; Alanyaspor deplasmanında da takılmadı. Sarı-lacivertliler, Akdeniz ekibiyle oynadığı müsabakayı 1-0'lık skorla kazandı. Fenerbahçe'nin galibiyetini Milliyet Gazetesi yazarlarından Ercan Güven kaleme aldı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'a 'simyacı' benzetmesini yapan Ercan Güven'in yazısı şu şekilde:

KULÜBEDEKİ 'SİMYACI'!... / ERCAN GÜVEN 

Fenerbahçe’de “imkansızı” başarmak biraz vakit alıyor ama “zorun” üstesinden gelmek en çok doksan dakika sürüyor.  
Hatta, kazanmakta zorlansa da Süper Lig’in “yenilmezlerinden” Alanya karşısındaki gibi, sadece bir devre. İkinci gol gelmeyince maçın uzatma dakikalarında Alanya baskısı yiyor Fenerbahçe ama tek gole de üç puan veriyorlar!  

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

İşin aslı, Fenerbahçe takımı değişse de kalite değişmiyor. Mesela, Tadic gibi beklentilerin gerisinde kalanlar olsa da arkasındaki bıraktığı yerden devam eden Ferdi, gittikçe grafiği yükselen diğer kanattaki İrfan Can, sadece gol değil aynı zamanda topla rakip arasına girme ustası Dzeko, oyunun iki yönünü iki ayrı kişi gibi oynayıp takımı 12 kişi yapan Fred, uzaktan şutlarla rakibi bezdiren Syzmanski çıkıyor, galibiyet serisine yeni bir tuğla koyuyor. 

Haberin Devamı

Belki takım önde ağır baskı yapmak yerine set ve pas oyunu oynuyor ama bu yöntemle de maçı kazanmayı biliyor. Belli ki, bu gidişat “derbilere” kadar sürecek. Bu sezonun şampiyonunu derbilerin sonuçları belirleyecek.  
Ne şans, ne sihir, ne salt yetenek… İşin püf noktası “kulübedeki simyacı”!   
Evet… Fenerbahçe’nin sezon başında aldığı “değerli madenleri” çil çil “altın” yapan “simyacı” İsmail Kartal hiç şüphesiz.  
Ayrıntılar onunla futbolcular arasında ama görünen yöntemi “rotasyon”!.. 

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

Bu yöntem türlü çeşitli “tepkimelerle” rekabeti coştursa da aynı zamanda futbolcuların kimyasını bozma ihtimali kuvvetle muhtemel bir disiplin. Lakin, İsmail Kartal, futbolculara rotasyon ilacını bala bulayıp yutturuyor ve adına “dinlendirme” diyor. 

Yoksa, Nordsjaelland maçında hiç de kötü oynamayan 7 futbolcuyu nasıl kesebilir Alanya karşısında?  

İsmail Kartal sisteminin tıkır tıkır işlemesi, bir düzineyi bulan galibiyet serisinin devam edip gitmesi için olmazsa olmaz, Fenerbahçe’nin mutlaka Avrupa’da sonuna kadar gitmesi. Haftada bir lig maçlarında izah edemezsiniz adamlara neden kulübede beklediklerini. 

Haberin Devamı

 

 

'FUTBOLUN BİLGELERİ DE SİNİRLENİRMİŞ'

Maça dönersek, Dzeko ve Tadic bize öğretti ki, futbolun bilgeleri de sinirlenirmiş… Devamlı faulden bunalan Dzeko usta, kasti faulle sarı kart görüyor maçta. Çıkması istenen Tadic en kısa yoldan değil istediği yerden çıkarken sarı kart görüyor, üstelik bir süre daha oyunda kalacağı ortaya çıkıyor. İrfan Can’ın sarı kartı mücadele uğruna hiç olmazsa. En berbat olanı da Alanya hocasının taca çıkan topu vermeyerek gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kart tabi. Motivasyonun fazlası küpüne zarar! 

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

Bol keseden kartlar tamam da… Hakemin faul düdüklerine ne demeli?.. Ters tarafa çalınan mı istersiniz, gereken yerde susan mı, gereksiz yere öttürülen mi? Neyse ki, kazanıyor yoksa coşturacaklar Fenerbahçe’yi bu hakemler.   
Maçın son çeyreğinde İsmail Kartal’ın Tadic’i dışarı almak için üçlü kombinasyon yapıp, yanına Dzeko ve Osayi’yi de katması, Batshuayi, Kent ve Oosterwolde’yi oyuna alması var… Ki, aralarında çıkmayı hak eden sadece Tadic’ti. 

Kartal, Oosterwolde tekmeye kafa uzatır, Batshuayi gol atmak için varını yoğunu koyarken tercihini savunmayı güçlendirmek için Samet’i sokup Syzmanski’yi çıkararak yapıyor ve “1-0 olsun bizim olsun” diyor Alanya deplasmanında.  
Evet, seriyi düzineye çıkartmak iyidir.

Haberin Devamı

DAHA NE OLSUN / ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

Fenerbahçe’nin lig için büyük çoğunluğu dinlenmiş kadrosu ilk yarı boyunca oyunun hakimi oldu. İşler iyi gittikçe daha çok güçlenen rakip takım konsantrasyonları doğal olarak iyi mücadele eden ve topun arkasına geçtiğinde alanı iyi daraltan bir Alanyaspor çıkartmıştı ortaya. Buna rağmen Fenerbahçe hem tempo olarak hem de üretkenlik konusunda iyi iş çıkardı. Dzeko kaçırdıklarına rağmen ilk yarının sonlarında İrfan Can’a asisti yapmak istedi, rakibe çarpıp giden topu İrfan Can da skoru yapmayı başararak formda olduğunu gösterdi.

Alanyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli iki yıldıza ilginç benzetme: Futbolun bilgeleri

KALİTELİ KADRO 

2. yarı ile beraber Alanyaspor biraz daha geniş alanda oynamaya başladı. Fenerbahçe ise daha kontrollü oynadığı bölümde top Alanya’da olduğunda da savunma konsantrasyonu yüksek tutup rakibine pozisyon vermeden oynamayı başardı. Hücumda her tür pozisyonda rakibin dengesini bozmayı başaran Fred maçın en iyisi olarak dikkat çekti. İrfan Can Fenerbahçe’ye geldiğinden beri belki de ilk kez bu sezon Fenerbahçe’yi taşıyan oyuncular içinde yer buldu. İsmail Kartal elinde bulunan kaliteli kadroyla 2 kulvarda da rakiplerinden hem hücumda hem de savunmada daha üstün maçlar oynamaya devam ediyor. Kısacası sonuç iyi, futbol adına ayrıntılar iyi, oluşturulan kadronun kalitesi sahaya yansıyor, daha ne olsun.

Haberin Devamı