Futbol Andriy Shevchenko gözyaşlarını tutamadı! Putin sözleri

Andriy Shevchenko gözyaşlarını tutamadı! Putin sözleri

07.03.2022 - 19:26 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın ve Milan'ın efsane futbolcusu Andriy Shevchenko, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili konuştu. Ukrayna'da bulunan ailesi için endişelerini Shevchenko gözyaşlarını tutamadı

Ukrayna’nın ve Milan'ın efsane futbolcusu Andriy Shevchenko İtalyan televizyonunun canlı yayınına bağlandı. Rusya-Ukrayna savaşının etkilerini anlatırken Ukrayna’da bulunan ailesinin güvenliği açısından duyduğu endişeleri dile getirdi.

Haberin Devamı

AİLEM HALA UKRAYNA'DA
Andriy Shevchenko “Annem, kız kardeşim ve diğer akrabalarım hâlâ Ukrayna’da, onlarla her gün konuşuyorum. Ülkede kalmak onların seçimi. Ukrayna’da neler olup bittiğine ağlamadan bakamıyorum. Yaşananları, bombalanan şehirleri, öldürülen çocukları ve yaşlıları onlatıyorlar. Rusya’yı saldırıları durdurmaya, diplomatik bir çözüm bulmaya ve bu savaşı durdurmaya ikna etmeye çalışmalıyız

YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR
İtalya’ya geldiğimde bu ülke bana kalbini açtı. Beni kendinizden biri gibi hissetirdiniz ve burası benim ikinci evimmiş gibi hissediyorum. Şimdi size sesleniyorum: Kalbinizi halkıma açın, yardımınıza ihtiyacımız var. Bana hissettirdiğinizi onlara hissettirin. Zaten herkes sevgilerini iletiyor, biliyorum ama daha fazlasını istiyorum.

Haberin Devamı

ZELENSKY BÜYÜK BAŞKAN
Ukrayna, Avrupa’nın bir parçası olmak istiyor. Halk olarak bu bizim kararımızdı. Zelensky, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için bize yol gösteren büyük bir başkan” ifadelerini kullandı.

"PUTIN'İ İKNA ETMELİYİZ"
Sporun, barış için farkındalık yaratmak için büyük bir araç olduğunu belirten Shevchenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış için ikna edilmesi gerektiğini belirterek, "Sporun gücü, özellikle insanlara verdiği mesaj bakımından çok fazla. İnsanların fikrini bu sayede değiştirebiliriz. Yapılacak şey, daha fazla konuşmak ve asla susmamak. Vereceğimiz şey barış mesajı olmalı. Putin'i masaya oturmaya ve diplomatik çözümler bulmaya ikna etmeliyiz" diye konuştu.

Andriy Shevchenko gözyaşlarını tutamadı Putin sözleri

 MİLAN - INTER MAÇI ÖNCESİ SHEVCHENKO'DAN DESTEK KONUŞMASI
Rusya'ya yönelik tepkiler artarken Ukrayna halkı ve Ukraynalı sporculara da büyük destek gösteriliyor. Son olarak Milan ile Inter arasında oynanan İtalya Kupası Yarı Final maçında futbolculuk dönemiyle İtalya'ya damga vuran, Milan'ın eski yıldızı, Genoa'nın eski teknik direktörü, Ukrayna futbolunun efsanesi Andriy Shevchenko; büyük ekrana verilen görüntülü mesajıyla İtalyan taraftarlara seslendi.

Barış için desteklerini talep eden Shevchenko, "Sevgili İtalyan dostlar, Ukrayna'daki barışa yönelik desteğinizi San Siro'da güçlü şekilde hissettirmenizi rica ediyorum. Ukrayna halkı barış istiyor. Çünkü barışın sınırı olmaz. Çünkü bizleri birleştiren şey, ayırandan daha güçlü olmalı... Haydi bu savaşı birlikte durduralım. Herkese kucak dolusu sevgiler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Andriy Shevchenko, futbolculuk döneminde ülkesi Ukrayna'nın dışına Dinamo Kiev'den Milan'a transfer olarak çıkmıştı. Milan'daki performansıyla İtalyan ekibinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdıran Ukraynalı golcü, teknik direktörlük kariyerinde de son olarak İtalyan ekibi Genoa'yı çalıştırmıştı.