Güreş Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan olimpiyat hedefi!

Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan olimpiyat hedefi!

15.02.2024 - 22:30 | Son Güncellenme:

Avrupa şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu, hedefinin olimpiyatlarda altın madalya olduğunu açıkladı.

Buse Tosun Çavuşoğlundan olimpiyat hedefi

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kiloda Ukraynalı Tetiana Rizkho Sova'yı 5-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Buse Tosun Çavuşoğlu, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Olimpiyatların kariyer olarak zirve olduğunu söyleyen Buse Tosun Çavuşoğlu, "Biz dünya şampiyonasından sonra uzun bir ara vermedik. Çalışmalarımıza son sürat devam ettik. Çok kısa bir süre kaldı. Olimpiyatlar, 4 yılda bir yapılan her sporcunun hayali olan ve kariyer olarak zirve demek. İnşallah benim tek bir altın madalyam eksik kaldı. Avrupa şampiyonlarında son saniyelerde çok kaybettiğim olmuştu. Başkanımızın da dediği gibi olimpiyatlara dünya ve Avrupa şampiyonu olarak katılmak gerçekten sporun zirvesinde bir kariyer diyebilirim. İnşallah Allah'ım bizleri utandırmaz emeklerimizin karşılığını olimpiyatlarda alırız. Destekleyen, inanan herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"HAYALLERİM OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA KAZANMAK"

Hayalinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Olimpiyatlarda neden altın madalyayı boynuma takmak ve İstiklal Marşı'mızı okutmak nasip olmasın. Olsun diliyorum. İnşallah hedeflerime ulaşırım. Çok sıkı bir çalışma. Uyurken, uyanırken gerçekten hayallerim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak ve tarihe geçmek" diye konuştu.

ŞEREF EROĞLU: TEŞEKKÜR EDİYORUM

Buse Tosun Çavuşoğlu'na başarısı için teşekkür eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, "O gerçekten Türk güreşinin gurur abidelerinden bir tanesi ve milli değerimiz. Ben ona geçen yıldan beri söylüyorum 'Bizim inandığımız kadar sen kendine inansan şampiyonsun' diye. Hem dünya şampiyonu oldun hem de Avrupa şampiyonu oldun. Ben gerçekten ortaya koymuş olduğu mücadelesinden dolayı, savaşçılığından dolayı, bize yaşattıkları o duygudan dolayı milletim adına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak teşekkür ediyorum" dedi.

"4 GÜZEL MAÇ OLDU"

4 güzel maç olduğunu belirten Başkan Eroğlu, "Olimpiyat oyunlarına 157 gün var. 157 gün sonra adını tarihe altın harflerle yazdırır, altın madalyayı bize getirir ve onunla gurur duymaya devam ederiz. Yolu açık olsun diyorum. Kendisiyle konuştuk, bu şampiyonada güreşmek istediğini söyledi. Olimpiyattan önce bir kantara çıkalım durumumuz ne? muhtemel rakiplerimiz kim?. Onlarca antrenmandan 1 maç daha iyidir. Burada 4 güzel maç oldu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Zorlu ve meşakkatli bir yolculuk ama sonunda iyilerin kazandığı bir olimpiyat oyunları olacak. Biz Buse'yi, Yasemin'i, Evin'i hepsini kürsüde görmek istiyoruz. Buse kendisini bir kez daha gördü. Bence olimpiyat şampiyonu olacak. Yeter ki hata yapmayalım, bu kararlığımızdan, azmimizden, sabrımızdan ödün vermeyelim. Sayılı gün çabuk geçiyor. Güreş ailemize ve milletimize bu duyguları tekrar yaşatmak istiyoruz. Biz bunu takım olarak birlikte başaracağız."

Yazarlar