Dünya Kupası Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniak'a ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar!

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniak'a ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar!

19.12.2022 - 10:36 | Son Güncellenme:

2022 Katar Dünya Kupası'nda Arjantin-Fransa finali nefesleri kesti. Messi'nin önderliğinde kupaya uzanan Arjantin tarihinde üçüncü kez mutlu sona ulaştı. Arjantin-Fransa finali sonrası karşılaşmanın hakemi Szymon Marciniak hedef haline geldi. Fransa'dan L'Equipe, Szymon Marciniak için çarpıcı ifadeler kullandı.

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

Tüm futbolseverlerin merakla beklediği Arjantin-Fransa finali tüm zamanların en iyi Dünya Kupası finali olarak yorumlandı. Katar 2022'de Messi önderliğinde kupaya uzanan Arjantin tarihinde üçüncü kez mutlu sona ulaştı. Arjantin-Fransa finali sonrası maçın hakemi Szymon Marciniak hedefteki isim haline geldi. Fransa'nın ünlü gazetesi L'Equipe, Szymon Marciniak için çok konuşulacak ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ FİNALİ OLARAK YORUMLANDI

Arjantin-Fransa finali nefesleri kesti. Dünya basını dev finali 'Tüm zamanların en iyi final maçı' olarak yorumladı. İngiltere'den Daily Mail, Arjantin-Fransa karşılaşmasınmı tüm zamanların en önemli maçı olarak nitelendirdi. Haberde Messi'nin kariyerini taçlandırdığı ana vurgu yapılırken Mbappe'nin 26 yıl sonra finallerde hat-trick yapan ilk oyuncu olmasına rağmen bu performansın Dünya Kupası'nı kazanamak için yeterli olmadığına yer verildi.

İngiltere'den The Independent, Arjantin-Fransa karşılaşmasını 'Tüm zamanların maçı' olarak nitelendirdi. Haberin ayrıntısında Messi ile övgüyle bahsedilirken, "Arjantin, Fransa'ya karşı belki de tüm zamanların en büyük finalinde penaltı atışlarından galip çıktıktan sonra 2022 Dünya Kupası'nı kazandı. Lionel Messi sonunda kahramanı Diego Maradona'yı izinden giderek ülkesi için Dünya Kupası'nı kazandı ve hayalini gerçekleştirdi. Messi ışıltılı kariyer özgeçmişindeki tek boşluğu doldurdu." denildi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

MESSI VE MBAPPE KIRILMADIK REKOR BIRAKMADI

Birçok futbol otoritesine göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak nitelendirilen Lionel Messi, Katar'a damga vurdu. Arjantinli süperstar Katar'da kırılmadık rekor bırakmadı.

İşte Messi'nin kırdığı rekorlar:

-35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus’u geride bıraktı ve Dünya Kupası’nda en fazla forma giyen oyuncu oldu.

- Arjantinli yıldız, kupa tarihinde 2317 dakika süre alarak rekoru elinde tutan İtalyan efsane Paolo Maldini’yi geçti.

- Lionel Messi, kupa tarihinde toplam gol sayısını 13’e çıkararak, 12 gollü Brezilya efsanesi Pele’yi geride bıraktı.

- Messi, Katar 2022’de 7 maçta 7 gol 4 asistle 11 gole direkt etki ederek, bir turnuvada en fazla gol katkısı veren isim oldu.

- Tecrübeli futbolcu 2014’te Dünya İkincisi, 2022’de Dünya Şampiyonu oldu. Messi, 2014 ve 2022’de ‘Altın Top’ ödüllerinin sahibi olmayı başardı.

- Lionel Messi, sadece 2022 yılı baz alındığında milli takım formasıyla 1 yılda en fazla gol atan oyuncu olmasını da bildi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

Fransa'nın en değerli yıldızı Kylian Mbappe de Lionel Messi gibi birçok rekorun sahibi oldu. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Dünya Kupası'nda 12 golü bulunan Mbappe, Katar'a damga vuran isimler arasında yer aldı.

Fransa Milli Takımı'nı geri döndüren isim Kylian Mbappe oldu. Marcus Thuram ile verkaç yapan genç yıldız ceza sahası içinde muhteşem bir vuruş yaptı ve 82'nci dakikada maçın skorunu eşitledi. Fransa Milli Takımı'nda Kylian Mbappe'nin attığı 2 gol arasında 97 saniye olduğu kaydedildi.

Opta'nın verilerine göre; 2022 Dünya Kupası'nda yedi gole ulaşan Kylian Mbappe, Ronaldo'dan (2002'de 8 gol) bu yana tek turnuvada en fazla gol kaydeden isim oldu. Ronaldo'dan (2002) bu yana bir Dünya Kupası finalinde iki gol atan ilk oyuncu olan Kylian Mbappe'nin, Arjantin filelerine gönderdiği iki gol arasında sadece 97 saniye vardı.

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

MARCINIAK'A TEPKİLER

Arjantin ile Fransa arasındaki dev finalde Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak görev aldı. Szymon Marciniak, müsabakanın 21'inci dakikasında Angel Di Maria'nın Ousmane Dembele'nin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

Szymon Marciniak'ın bu kararı Fransa cephesinden büyük tepki gördü. Fransız futbolcular, VAR'dan bir uyarı bekledi ancak Arjantin'in penaltısı geçerlilik kazandı. Szymon Marciniak'a Fransız basını büyük tepki gösterdi.

Penaltıda topun başına geçen Lionel Messi, kaleci Hugo Lloris'i ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi ve Katar'daki altıncı, Dünya Kupası tarihindeki 12. golünü kaydetti.

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

YERDEN YERE VURDULAR: MAÇIN EN KÖTÜSÜ

Arjantin-Fransa finalini yöneten Polonyalı hakem Szymon Marciniak, Fransız basınının hedefi haline geldi. Fransa'nın en ünlü spor gazetesi L'Equipe, Marciniak için "Messi'den bile tehlikeli. Maçın tartışmasız en kötü ismi Szymon Marciniak oldu." ifadelerine yer verdi.

L'Equipe, Szymon Marciniak'a 10 üzerinden 2 puan vererek maçın en kötüsü ilan etti.

Haberde şu ifadelere yer verildi;

"Şampiyonlar Ligi'nin deneyimli hakemi Polonyalı Szymon Marciniak, bu finali iyi yönetemedi. Angel Di Maria'ya verilen penaltı çok basitti hatta Marcus Thuram'a verilen penaltıdan çok da farklı değildi ama VAR'dan sorumlu Polonyalı hakem hemşehrisini tüm dünyanın önünde rezil etmemek için VAR'a davet etmedi. Bunu yaptılar! Bu öfke ve anlayışsızlığa neden oldu: Bu kadar çok acımasız faulün sorumlusu Cristian Romero maçı nasıl sarı kart görmeden bitirdi? Bay Marciniak, karşı atakları her türlü yöntemle, forma çekiştirerek, alaycı faullerle ve gümbürtülerle kesen Arjantinlileri nasıl hesaba katmadı? Emiliano Martinez penaltı atışları sırasında nasıl oldu da hakem müdahalesi olmadan topu Tchouameni'den uzağa fırlattı?"

Haberin Devamı

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

GIROUD ATEŞ PÜSKÜRDÜ: BİZDEN Kİ İGOL ÇALDI

Fransız yıldız Olivier Giroud maçın ardından Polonyalı hakeme adeta ateş püskürdü. Giroud, "Szymon Marciniak'ın bu maçı yönetmesine kim izin verdi bilmiyorum. Futbolu hiç bilmiyor ve bizden iki gol çaldı" dedi.

Szymon Marciniak maçın uzatma dakikalarında itirazlartı sebebiyle yedek kulübesinde yer alan Olivier Giroud'a sarı kart göstermişti.

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar

FRANSIZ BASINI DIŞINDA BEĞENMEYEN YOK!

Fransa'nın Arjantin'e finalde kaybetmesi Fransız basınını üzdü ama Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın performansı Fransız basını dışında tüm otoritelerden tam not aldı.

Eski İngiliz hakem Mike Dean karşılaşmanın hakemi Szymon Marciniak'ın performansını Daily Mail'e değerlendirdi. Dean, "Di Maria'ya yapılan hareket kuşkusuz penaltı çünkü müdahale var. Bu pozisyonda hakemin kararı doğru. Fransa'nın penaltısında da Otamendi'nin Kolo Mouani'ye müdahale kesinlikle penaltı. Thuram'ın penaltı beklediği pozisyonda ise hiçbir müdahale yok ve Marciniak da Thuram'ı sarı kartla cezalandırdı. Futbol klasikleri arasına giren b karşılaşmayı iyi yönetti." ifadelerini kullandı.

İtalyan basını da Marciniak'ın performansını değerlendirdi. Ilgiornale'de yer alan haberde Marciniak'a 10 üzerinden 7 puan verilirken "Polonyalı hakem kartları dağıtırken sağduyulu davrandı. Bazen sert müdahalelere izin verdi ama genel anlamda iyi yönetti." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası finalinin hakemi Szymon Marciniaka ateş püskürdüler: Rezil olmamak için bunu yaptılar