Futbol El birliğiyle yaralar sarılıyor

El birliğiyle yaralar sarılıyor

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin acıları büyük bir seferberlikle sarılmaya çalışılıyor. AFAD koordinasyonunda Yeni Hatay Stadyumu ve Hatay Merkez Spor Salonu’nda kurulan çadır kentlerde depremzedelere bütün yardımlar sağlanıyor.

El birliğiyle yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizde hissedilen deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. 10 saat arayla yaşanan 7.7’lik ve 7.6’lık depremlerin ardından bölge insanlarının ihtiyaçlarına yönelik seferbelik başlamıştı.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda da Yeni Hatay Stadyumu ve Hatay Merkez Spor Salonu çevresine çadır kentler kuruldu. AFAD’ın koordinasyonunda Antakya’da ve çevre ilçelerde evleri zarar gören vatandaşlar, Yeni Hatay Stadyumu ve Hatay Merkez Spor Salonu bölgesinde kurulan çadır kentlere getirildi.

Depremzedeler için bir yardım merkezine dönüştürülen bu alanda sağlık hizmetleri sunuluyor, çocuklar için gönüllü öğretmenler yardım ediyor, gıda ve kıyafet desteği sağlanıyor. Aynı zamanda düzenli olarak depremzedelere sıcak yemekler dağıtılıyor.

Son derece geniş bir alana kurulan çadır kent için destekler de sürüyor. AFAD lojistik depolarından depremzedelere çadır gönderimi devam ediyor.
Öte yandan İskenderun’da da depremzedeler için Prof. Muammer Aksoy Caddesi’nde çadır kent oluşturuldu.

Haberin Devamı

Daha önce Kahramanmaraş’ta da 12 Şubat Stadı’na çadır kentler hazırlanmış ve depremzedeler kalmaya başlamıştı.