Galatasaray Erden Timur devrede! Liverpool'un yıldızı için İstanbul'da transfer zirvesi

Erden Timur devrede! Liverpool'un yıldızı için İstanbul'da transfer zirvesi

10.06.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için önemli isimlerle görüşme halinde. Galatasaray bu kez Liverpool'un yıldız oyuncusuna kancayı attı. İstanbul'da transfer görüşmesi gerçekleştirildi.

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da artık gözler transfere çevrildi. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek adına önemli isimlerle görüşme halinde. Galatasaray, Liverpool'da forma giyen dünyaca ünlü ismi kadrosuna katmak için girişimlere başladı. İstanbul'da transfer görüşmesi gerçekleştirildi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

OKAN BURUK'UN MAAŞINA 'JESUS' AYARI

Galatasaray’da para konuşmadan imza atan ve geçen sezon 13. olan takımı rekorlar kırarak şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Okan Buruk’un aldığı yıllık ücret tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus’un 7 milyon euro aldığı bir ortamda Okan Buruk’un yaklaşık 700 bin euro alması dikkat çekmişti. Sarı-kırmızılı yönetim yeni sezon içinse Ankaragücü maçı öncesi başarılı teknik adamın sözleşmesindeki opsiyon maddesini devreye sokmuş ve Okan Buruk’un ücretinin de 30 milyon liraya çıkarılması planlanmıştı.

Başkan Dursun Özbek ve ekibi görev sürelerini dikkate alarak başarılı çalıştırıcı ile 1 senelik yeni kontrat yaptı. Gerek sözleşme süresi gerek de yıllık ücretin piyasa koşulları ile Okan Buruk’un ilk senesindeki müthiş başarısı göz önünde bulundurulduğunda maaşın düşük kalması göze çarptı. Ankaragücü maçı öncesi Okan Buruk’la değerlendirme yapan Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un iyileştirme için formül arayışında olduğu öğrenildi. Buna göre Buruk’la daha uzun soluklu bir anlaşma ile beraber yıllık ücretinin de kabul edilebilir bir noktaya çekileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

ERDEN TİMUR'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur sarı-kırmızılı gündeme dair beIN Sports'a önemli açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Timur, kadroya iyi futbolcular katacaklarını ifade etti.

Erden Timur'un transfer sözleri şu şekilde:

"Şampiyonlar Ligi kadrosu kurup ön elemelere gitmek mi, ön elemeler için yeterli kadroyu kurup ileri dönemde mi takımı geliştirmemiz gerekiyor? Bu konuda zor bir ikilem içerisindeyiz. Biz ön elemeler için de iyi bir takım kurmak istiyoruz. Artık bir omurgası var takımımızın. Karar verirken 30 milyon insanın beklentisini ve kulübün geleceğini düşünmek zorundayız. Çok fazla ismin adı geçiyor ancak yüzde 90'ı gündemimizde yer almıyor. İsmi parlayan bir oyuncu alacağız diye bir şey yok, iyi oyuncu alacağız. İlkay Gündoğan'ın dahi adı geçti, bir gün Galatasaray'da oynamasını isterim ancak rotayı gerçekçi çizmezseniz eliniz boş kalabilir."

Haberin Devamı

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

OKAN BURUK'TAN TRANSFER MESAJI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. Buruk, transfer çalışmaları hakkında konuşurken yerli bir kaleci transferini düşündüklerini ayrıca Icardi dışında bir forvet oyuncusunu daha kadrolarına katabileceklerini belirtti.

Okan Buruk şunları söyledi:

"Genç oyunularımız dahil 30+3 kaleci veya 32+3 kaleci olması gerekir iki kulvarda ilerlemek için. Bu sene ligdeki maç sayısı da daha fazla. Zaman zaman rotasyon şart olacak. Kaleci konusuna karar vereceğiz. Muslera ile birlikte kimin olacağına bakacağız. Onunla tabii ki devam edeceğiz. Onun yanına kimi alacağımıza karar vereceğiz. Okan Kocuk'un sözleşmesi bitti, onunla ilgili de bir karar vereceğiz.

Bizim önceliğimiz mevcut oyuncularımızı korumak. Onları koruduğumuzda iki bölgeye ihtiyacımız kalıyor. Santrfor önemli ön elemeler için. Icardi'nin dışında oraya bir oyuncu daha almamız gerekiyor her halükarda. Görüştüğümüz oyuncular var."

Haberin Devamı

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

GALATASARAY'IN TRANSFER GÜNDEMİ

Sarı-kırmızılı kulüpte transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Galatasaray, Leicester City ile sözleşmesi sona eren ve sözleşmesi elinde olan Belçikalı yıldız Youri Tielemans'ı gündemine aldı. Galatasaraylı idarecilerin İngiltere'ye giderek Tielemans ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği iddia edildi.

Galatasaray'da ayrıca Joao Felix ismi de gündeme geldi. Portekizli yıldızın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Galatasaray'ı takibe alması taraftarı heyecanlandırmıştı.

Atletico Madrid'in geride kalan sezonun ortasında Chelsea'ye kiraladığı Portekizli yıldız, İspanyol ekibinde mutsuz. Ayrıca Newcastle United, Felix'i kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

Galatasaray'da geride kalan sezonun en istikrarsız bölgesi ise sol bek oldu. Okan Buruk sol bekte zaman zaman Dubois, Kazımcan ve sonradan kadroya dahil edilen Adekugbe'yi değerlendirdi. Kazımcan Karataş'ın son haftalardaki oyunuyla mutlu olan Okan Buruk'un bu bölgeyi güçlendirmek istediği belirtildi. Galatasaray'da sol bek transferi içni çalışmalar hız kazandı.

Haberin Devamı

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

SOL BEK İÇİN YENİ ADAY: TSIMIKAS

Son olarak Galatasaray'da sol bek için Liverpool forması giyen Konstantinos Tsimikas gündeme geldi. Sarı-kırmızılı takım Leipzig'in İspanyol sol beki ile Angelino için girişimlerini sürdürüyor. Fanatik'te yer alan habere göre Angelino transferi gerçekleşmezse Galatasaray 27 yaşındaki Yunan sol bek Tsimikas'ı kiralayacak.

Defans hattı için de yıldız isimlerle ilgilenen Galatasaray Liverpool'dan 27 yaşındaki sol bek Konstantinos Tsimikas'ı gündeme aldı. Bu sezon Liverpool formasıyla 28 maça çıkan Yunan oyuncu gol atamazken 6 asist yaptı.

Kariyerine AS Neapolis Thessaloniki'de başlayan Tsimikas daha sonra 2014'te yıldızının parladığı Olympiakos'a transfer oldu. Kiralık olarak Esbjerg ve Willem II formaları da giyen Yunan sol bek 2020'de 13 milyon Euro bedelle Liverpool yolunu tuttu. Daha çok Robertson'un arkasında bekleyen oyuncu rotasyon açısından Liverpool'un önemli isimlerinden.

Şu ana kadar kariyerinde 256 maça çıkan Konstantinos Tsimikas 14 gol atarken 31 asist yaptı ve Liverpool ile birer kez İngiltere Lig Kupası, İngiltere Kupası ve İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi

"İSTANBUL'DA TRANSFER GÖRÜŞMESİ"

Galatasaray, Liverpool'da forma giyen Konstantinos Tsimikas'ın menajerini İstanbul'a davet etti. Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Liverpool forması giyen Konstantinos Tsimikas’ın temsilcisi İstanbul’a geldi ve Galatasaray ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından oyuncunun menajeri İstanbul'dan ayrıldı. Galatasaray'ın sol bek transferi için gündeminde yer alan isimler Nuno Tavares, Konstantinos Tsimikas, Angelino ve Juventus forması giyen Alex Sandro...

Sarı-kırmızılılar bu 4 isimden birini kadrosuna katmak istiyor.

Erden Timur devrede Liverpoolun yıldızı için İstanbulda transfer zirvesi