Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko, Konyaspor maçını yorumladı: 3 gol atmak her zaman güzeldir

Fenerbahçe'de Edin Dzeko, Konyaspor maçını yorumladı: 3 gol atmak her zaman güzeldir

10.01.2024 - 23:03 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında lider Fenerbahçe, Konyaspor'u sahasında 7-1'lik skorla yendi. Maça damgasını vuran isimlerden olan Dzeko'nun maç sonu değerlendirmeleri dikkat çekti.

Fenerbahçede Edin Dzeko, Konyaspor maçını yorumladı: 3 gol atmak her zaman güzeldir

Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında lider Fenerbahçe, Konyaspor'u konuk etti. Son maçında İstanbulspor ağlarına 5 gol bırakan İsmail Kartal'ın öğrencileri, geçen hafta Galatasaray'a 3-0 kaybeden Yeşil-Beyazlılar'a acımadı, gol oldu, yağdı. Dolu tribünlerin de desteğiyle Sarı-Lacivertliler; Edin Dzeko (3), Mert Müldür, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi ve Uğurcan Yazğılı'nın kendi kalesine golleriyle tam 7-1 kazandı ve şampiyonluk yarışına gümbür gümbür devam etti.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından Fenerbahçe'nin Kaptanı Edin Dzeko önemli açıklamalarda bulundu ve ilk yarıda yaptığı hat-trick'le ilgili değerlendirmeler yaptı.

Tecrübeli futbolcunun maç sonu açıklamaları şu şekilde:

"Gerçekten kazandığımzı için mutluyuz. Bu tip maçlar daima zordur. İyi ve güçlü şekilde başlamak gerekir. Oynadığımız her takım savaşıyor galibiyet için. Bazı takımlar düşmemeye, bazı takımlar Avrupa kupaları için oynuyor. Her maç zor. Soğuk ve yağmur da vardı. Bizim isteğimiz maça güçlü başlamaktı. İlk goller böyle maçlarda önemlidir. İlk yarı itibarıyla 5'ten fazla gol atabilirdik. Pas hataları yaptık. Bunu yapmamak gerekiyordu. İlk yarıda hat-trick yaptığımı hatırlamıyorum ama 3 gol atmak her zaman güzeldir."

Haberin Devamı

'LİGDE KOLAY MAÇ YOK'

"Bu ligde kolay bir maç yok. Rahat bir galibiyet gibi görünebilir ama öyle değil. Yaptığımız işler sebebiyle maç böyle göründü."

'TAKIM OLARAK İYİ OYNADIĞIMIZIN GÖSTERGESİ'

"Çok fazla oyuncu gol atabiliyor. Bu anlamda takıma yardımcı olabiliyor. Bir oyuncu gününde olmadığı, gol atamadığı zaman bir diğer oyuncu sahne alabiliyor. Bu çok önemli. Takım olarak iyi oynadığımızın göstergesi. Böyle oynayınca sonucu alıyorsunuz. Son 3 maçta Michy, Cengo attı. Bu durum takıma bağlı. Takıma bu anlamda teşekkür ediyorum."

TARAFTARA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

"Taraftarların tezahüratlarını sürekli duyuyoruz. Maç 5-6-7 oldu ama sürekli devam ettiler. Bu takım için, bizim için çok ama çok önemli. Biz oyuncular olarak o tezahüratları duyuyoruz, hissediyoruz. Taraftar da büyük fark yaratıyor."

BONUCCI SÖZLERİ

"Takımın defansif olarak da iyi olması gerekiyor. Her oyuncu yardımcı olmak için buraya gelecektir. Kulüp en iyisini yapmaya çalışıyor ve kaliteli oyuncularla görüşüyor. Daha çok maç var, birlikte hareket etmeliyiz. Önemli olan gelen oyuncuların buraya iyi adapte olması."

Yazarlar