Fenerbahçe Fenerbahçe'de Enner Valencia operasyonu! İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

Fenerbahçe'de Enner Valencia operasyonu! İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

20.03.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de bu sezon inanılmaz bir performans sergileyen Enner Valencia için yönetim harekete geçti. Sarı-lacivertli kurmayların, Ekvadorlu santrfor ile sözleşme pazarlıklarına başladığı ortaya çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden ciddi bir teklif alan Enner Valencia'nın Fenerbahçe'den istediği rakam belli oldu.

Fenerbahçede Enner Valencia operasyonu İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'nin bu sezon gol yükünü çeken Enner Valencia'nın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Sarı-lacivertli kurmaylar, 33 yaşındaki santrforla yeni sözleşme imzalamak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri'nden transfer teklifi alan Enner Valencia'nın Fenerbahçe'den talep ettiği yıllık ücret netlik kazandı. Sarı-lacivertliler, Enner Valencia'ya ilk teklifini sundu. İşte son durum...

Fenerbahçede Enner Valencia operasyonu İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

33 GOLE KATKI SAĞLADI

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu santrforu Enner Valencia bu sezon inanılmaz bir performans sergiledi. 33 yaşındaki Ekvadorlu golcü, 35 maçta forma şansı buldu. Enner Valencia bu maçlarda 29 kez rakip fileleri havalandırdı. Başarılı futbolcu aynı zamanda takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

Enner Valencia bu sezon gösterdiği performans ve sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması nedeniyle çok sayıda takımın radarına girdi. Brezilya temsilcisi Internacional'in yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri'nden de bazı kulüplerin Ekvadorlu futbolcuyu transfer etmeyi planladığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia operasyonu İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

"FUTBOL DİNAMİK BİR SÜREÇ"

Enner Valencia için ilk açıklama kısa süre önce geldi. Brezilya'da bir radyo programına katılan Internacional Başkanı Alessandro Barcellos, "Bugün gelmeyeceğini garanti ederim. Bana 90 gün sonra bu soruyu sorarsanız cevabım değişebilir çünkü futbol dinamik bir süreç. Ancak bugün söz konusu değil" dedi.

SORU İŞARETLERİ BULUNUYOR

Sporx'in haberine göre; Fenerbahçe kurmayları, Enner Valencia ile yeni sözleşme görüşmelerine hız verdi. Birleşik Arap Emirlikleri'nden ciddi teklifler alan Ekvadorlu golcünün kafasında soru işaretleri bulunduğu vurgulandı.

Fenerbahçede Enner Valencia operasyonu İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

5 MİLYON EURO İSTEDİ

Fenerbahçe'de oldukça mutlu olan Enner Valencia'nın sarı-lacivertlilerden istediği rakam belli oldu. Ekvadorlu golcünün Fenerbahçe'den 2 yıl sözleşme süresi ve 5 milyon euro toplam ücret talep ettiği vurgulandı. Enner Valencia'nın bu teklifi kabul edebileceği ve takımda kalmasının o zaman kesine yakın olduğu belirtildi.

İstanbul'da çok mutlu olan Enner Valencia'nın Fenerbahçe'den istediği teklifi alması halinde Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen teklifi geri çevireceği kaydedildi.

ALİ KOÇ'TAN VALENCIA KARARI

Fenerbahçe'nin maaş dengesini bozmak istemediği ancak Başkan Ali Koç'un Enner Valencia'nın bu sezon gösterdiği inanılmaz performans sonrasında biraz daha esnek davranabileceği belirtildi. Fenerbahçe'nin Enner Valencia için yapacağı teklifin ayrıntıları da netleşmeye başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia operasyonu İşte önerilen ve istenen yıllık ücret

Sarı-lacivertlilerde şu an 1 milyon 700 bin euro yıllık ücret alan Enner Valencia'ya bonkör bir teklif sunulacağı belirtildi. Süper Lig devinin yeni teklifinin de Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen teklife yetişemeyeceği kaydedildi.

PREMIER LİG'DE OYNADI

Caribe Junior altyapısında futbola başlayan Enner Valencia daha sonra Emelec, Pachuca, West Ham United, Everton ve Tigres formaları giydi. Ekvadorlu santrfor için şu ana kadar 23 milyon 780 bin euro bonservis bedeli ödendi. Enner Valencia'nın güncel piyasa değeri 3 milyon 800 bin euro.

Yazarlar