Fenerbahçe Fenerbahçe'de Samet Akaydin'a veda! Sürpriz talip çıktı, Montella'dan 'Rusya'ya gitme' tavsiyesi

Fenerbahçe'de Samet Akaydin'a veda! Sürpriz talip çıktı, Montella'dan 'Rusya'ya gitme' tavsiyesi

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'deki geleceği konusunda belirsizlik devam eden Samet Akaydin'a talip çıktı. Tecrübeli savunmacıyı kiralamak için harekete geçtiler. Bu arada A Milli Takım Teknik Direktörü Montella'nın 29 yaşındaki stopere Rusya'ya gitmemesi konusunda tavsiyede bulunduğu öğrenildi.

Fenerbahçede Samet Akaydina veda Sürpriz talip çıktı, Montelladan Rusyaya gitme tavsiyesi

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de gösterdiği performansla eleştirilen ve oynadığı zamanlarda taraftarların tepki gösterdiği Samet Akaydin'a talip çıktı. Belçika ekibinin, milli futbolcuyu kiralama formülüyle renklerine bağlamak istediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Belçika ekibi Gent, Fenerbahçe'den Samet Akaydin'la ilgilenmeye başladı. Gent'in tecrübeli savunmacıyı kadrosuna katmak istediği kaydedildi.

KİRALAMA FORMÜLÜ

Belçika temsilcisinin Samet Akaydin transferindeki ilk önceliğinin kiralama formülü üzerinden olacağı vurgulandı. Fenerbahçe'nin ilk önceliğinin Samet Akaydin'ı kiralık olarak Avrupa'ya göndermek üzerine olduğu belirtildi. Samet Akaydin'in temsilcisinin Fenerbahçe yönetimiyle bir araya geleceği aktarıldı. Transferdeki son kararı Fenerbahçe yönetimi ile Samet Akaydin'in temsilcisinin vereceği kaydedildi.

Fenerbahçe'de forma şansı bulmakta zorlanan Samet Akaydin için Süper Lig'den de ilgilenen takımların olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

MONTELLA'DAN 'RUSYA'YA GİTME' TAVSİYESİ

Yakup Çınar'ın haberine göre; Fenerbahçe forması giyen Samet Akaydin'a Rusya'dan da teklif geldi. Tecrübeli savunmacının sarı-lacivertlilerden ayrılmak istediği aktarıldı. Vincenzo Montella'nın Samet Akaydin'a Rusya'ya gitmemesi yönünde tavsiyede bulunduğu kaydedildi.

29 yaşındaki stoper bu sezon Fenerbahçe'de 11 maça çıktı ve 613 dakika sahada kaldı. Samet Akaydin bu karşılaşmalarda 5 sarı kart gördü. Sarı-lacivertlilerle sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Samet Akaydin'in güncel piyasa değeri 2 milyon 800 bin euro.

İdmanocağı altyapısında futbola başlayan Samet Akaydin daha sonra Trabzonspor altyapısı, Boluspor altyapısı, Arsinspor, Sancaktepe Belediyespor, Şanlıurfaspor, Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor formaları giydi. Sarı-lacivertliler, 2022-2023 sezonu devre arasında 29 yaşındaki stoper için 3 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Samet Akaydin, A Milli Futbol Takımı'nın formasını 4 resmi maçta terletti.