Futbol Futbol zirvesinde net mesaj: Bir aradayız, birlikteyiz!

Futbol zirvesinde net mesaj: Bir aradayız, birlikteyiz!

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı Riva’da yapıldı.

Futbol zirvesinde net mesaj: Bir aradayız, birlikteyiz

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ile diğer kulüp başkanları ve TFF yöneticileri toplantıda yer aldı. Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı, İstanbulspor’un sahadan çekilmesi, hakemlerin performansı ve naklen yayın ihalesi konuları toplantıda masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Bakan Osman Aşkın Bak ve başkanlar toplantının ardından ortak açıklama yaptı. Verimli görüşmelerde bulunduklarının altını çizen Bak, “TFF ve Kulüpler Birliği’ni bir araya getirdik. Yaşadığımız sorunlar, omuz omuza verip buradan güçlü bir şekilde çıkmamız gerektiğini gösterdi. Halkımız futbolu seviyor. Bu sorunları konuşarak ve daha fazla bir araya gelerek çözebileceğimize inanıyoruz. Yasal ve ekonomik bazı talepler var. Hepsini değerlendireceğiz. Paydaşlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Biz bir aradayız, birlikteyiz” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Futbolumuzun önemli konularını masaya yatırdık. Biz büyük bir aileyiz. Kulüpler Birliği ve başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkes bu kıymetli ailenin ayrı ayrı fertleridir. Tüm paydaşların diyalog içerisinde olması çok önemli” dedi. Sorunları çözmek için çaba harcadıklarını da aktaran Büyükekşi, “Bir başarı veya başarısızlık varsa hep birlikte üstleneceğiz. A Milli Takımımız’ın 2024 Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için hep birlikte hazırlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda futboldaki sorunların aşılması yönünde adımlar atıldığını aktardı. Koç, “Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bir önceki görüşmemizde bir toplantı ricamız olmuştu. Bir haftayı geçmeden toplantıyı ayarladık. Burada futbolun temel problemlerini, hakemlik müessesini, ekonomisini etraflıca değerlendirdik. Futbolun temel sorunlarını çözebileceğimize dair bir toplantı sonucu aldık dersek çok abartmış olmayız” ifadelerini kullandı.

Yazarlar