Galatasaray Galatasaray maçında tartışma yaratan penaltı pozisyonu! Eski hakemler değerlendirdi: VAR müdahale etmeliydi

Galatasaray maçında tartışma yaratan penaltı pozisyonu! Eski hakemler değerlendirdi: VAR müdahale etmeliydi

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti. Mücadelenin 2. yarısında Karagümrük'ün penaltı beklediği pozisyon tartışmaları beraberinde getirdi. Eski hakemler tartışmalı pozisyonu yorumladı. İşte detaylar...

Galatasaray maçında tartışma yaratan penaltı pozisyonu Eski hakemler değerlendirdi: VAR müdahale etmeliydi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Mücadelede rakibini 1-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip zirve yarışını sürdürdü.

Haberin Devamı

Mücadele sonrası eski haklemler maça damga vuran penaltı pozisyonunu değerlendirdi. 

KARAGÜMRÜK PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fatih Karagümrük, penaltı bekledi. 54. dakikada sol kanattan gelen ortada Galatasaray kalecisi Günay Güvenç topun kontrolünü sağlayamadı. Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes araya girmek istedi ancak Barış Alper Yılmaz'ın da dahil olduğu pozisyonda yerde kaldı. Karagümrüklü oyuncular bu dakikada penaltı bekledi. Ancak VAR'da Özgür Yankaya ile görüşen Numanoğlu "devam" dedi.

Yayıncı kuruluış beIN Sports'ta yer alan Trio programında eski hakemler bu kararı yorumladı.

'BUNUN KARŞILIĞI PENALTI'

Bahattin Duran: "Mendes akıllıca davranıp, hızlıca Barış Alper'in önüne geçiyor. Diziyle topa hafif bir teması var. Barış Alper de onun geldiğini görmüyor. Odak noktası tamamen top da olsa Mendes dokunduğu için ayak iç tarafında vuruyor. Benim için bu darbenin karşılığı penaltı. Bu kanıtlanabilir bir müdahale, hakem görmese bile VAR'dan penaltı verilebilirdi."

Haberin Devamı

Galatasaray maçında tartışma yaratan penaltı pozisyonu Eski hakemler değerlendirdi: VAR müdahale etmeliydi

(NOT: Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

'DOĞRU KARAR'

Bülent Yıldırım: "Mendes'in topa doğru düzgün müdahale edemediğini için karambolde bir temas olduğunu düşünüyorum. Barış Alper'in de kramponunun ucunun topa değip, değiştrdiğini gördüm. VAR da müdahale etmedi ben doğru karar olduğunu düşünüyorum. "

'AÇIK BİR PENALTI'

Deniz Çoban: "Oyuncu darbe alıp düşmese ceza sahasında topla oynama şansı var. Oyuncu avantajı elde ettikten sonra Barış Alper'in ayağı var. Karagümrüklü oyuncu avantajı aldıktan sonra, Barış Alper'in savurduğu ayak küsürat bir temas yapmış olsa bile topa asıl etkiyi rakibe yapıyor. Etkili bir şekilde rakibe vuruyor. Barış Alper'in bu darbesi olmasa, beyazlı oyuncunun topa sahip olma şansı var. Barış Alper'in savurduğu ayak, belki topa küsürat temas ediyor. Asıl darbeyi beyazlı oyuncuya vurdu. Benim açımdan bu net, açık ve kanıtlanabilir bir penaltı. VAR'ın müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bunun bir penaltı olduğunu düşünüyorum."