Galatasaray Galatasaray'da çok konuşulacak sözler! 'Terim'in gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular'

Galatasaray'da çok konuşulacak sözler! 'Terim'in gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular'

24.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son derece kötü geçen sezon sonrası Torrent'le yollarını ayıran Süper Lig ekibi Galatasaray, 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Okan Buruk'la yeni bir sayfa açtı. Sarı-kırmızılı camia, yeni teknik direktörlerinin heyecanını yaşarken Milliyet Gazetesi'nin usta yazarlarından Osman Şenher de bugünkü yazısında yaşanan süreci ve Okan Buruk'u kaleme aldı. İşte detaylar...

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

Torrent ile resmen yolları ayırdıktan sonra Okan Buruk’u resmen açıklayan Galatasaray'da yeni bir dönem resmen başladı. 

Haberin Devamı

2 YILLIK ANLAŞMA KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmızılılar, Teknik Direktör Okan Buruk ile yapılan anlaşmayı duyurdu. Konuya ilişkin, "Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için, şirketimiz ile Okan Buruk arasında 2023-2024 sezonu sonuna kadar 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Teknik Direktörümüze 2022-2023 sezonu için net 17.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacak olup, Şirketimiz tarafından uzatma opsiyonunun kullanılması halinde Teknik Direktörümüze 2023-2024 sezonu için net 20.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacaktır" cümlelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

32 YIL SONRA BİR İLK!
Sarı-Kırmızılı kulübün altyapısında yetişen ve futbolculuk kariyerinde büyük başarılara ulaşan başarılı hoca resmen yuvasına döndü. Buruk aynı zamanda 32 yıl sonra bir ilki başardı. Okan Buruk 1990 yılından bu yana Fatih Terim'in dışında sezon başında Galatasaray'a imza atan ilk Türk teknik direktör olarak kayıtlara geçti. Sarı-Kırmızılı kulüpte bunu başaran son isim Mustafa Denizli olmuştu.

G.SARAY CAMİASINDA OKAN BURUK HEYECANI

Süper Lig'de son derece kötü geçen sezon sonrası Okan Buruk'un imzasıyla yeni bir soluk kazanan Galatasaray'da büyük heyecan yaşanıyor. Sarı-kırmızılı camia yeni teknik direktörlerine güvenirken yeni sezonda başarıya kesin gözüyle bakıyor.

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

Galatasaray'da yaşanan Okan Buruk heyecanını, Milliyet Gazetesi'nin usta yazarlarından Osman Şenher de bugünkü 'Buruk’un yolu uzun ve dikenli' başlıklı yazısında kaleme aldı.

İşte Osman Şenher'in o yazısı;

'Galatasaray’da Okan Buruk hocayla yeni bir dönem başlıyor. Başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki “yıldız” demiyorum, “doğru” oyuncular transfer edilsin, her türlü şartta hoca korunsun. Yıpratılmasına müsaade edilmesin. Ben, Buruk’un uzun seneler Galatasaray’da çok başarılı olacağını düşünüyorum.

'TERİM'İN GÖNDERİLMESİNDE BÜYÜK PAY SAHİBİ OLDULAR'

Haberin Devamı

Evet iyi bir miras devralmadı. Bu futbolcuların çoğu isim olarak iyi ama kesinlikle doğru isimler değiller. Süper Lig’in ilk yarısını liderin 22 puan gerisinde kapadılar. Ve Fatih Terim’in gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular. Daha sonra Torrent geldi. Katalan teknik adamı hem futbolcular hem de taraftarın bir kısmı linç etti. Başarılı olması mümkün değildi, zaten olamadı da...

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

'HERKES BURUK'A GÜVENİYOR'

Okan Buruk problemleri olan bir takıma geldi. Ama en büyük şansı başta Ultraslan ve diğer taraftarlar hepsi yeni hocaya saygı gösterip çok büyük destek vereceklerini söylüyorlar. Daha doğrusu Buruk heyecanı yaşıyorlar. Ve benim gibi herkes deneyimli teknik adama güveniyor.

Her şeyden önce takıma, kulübe huzur gelecek. Çatışmalar, sürtüşmeler olmayacak. “Galatasaraylıyım” diyen herkes futbola kilitlenecek. Hocalarına da güvenip tam destek verirlerse ben yeni bir Galatasaray seyredeceğimize inanıyorum.

'ONU İZLERKEN YORULUYORDUM'

Okan Buruk’u tanıdığım zamanlar 10 yaşındaydı. Futbolculuğunda, teknik direktörlüğünde hep çok yakından takip ettim. Bilhassa teknik direktörlüğünde onu seyrederken yoruluyordum. Müthiş agresif, heyecanlı, önce hücumu düşünen, gol atmayı önceleyen mentaliteye sahip bir teknik adam. Taraftarlar Buruk’un takımını seyrederken büyük keyif alacaklar.

Haberin Devamı

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

'MUCİZE ÇOCUK'

Futbolculuk hayatında da 43 gol atıp, 55 asist yapmıştı. Camiada herkes kendisine “mucize çocuk” diye hitap ediyordu.

Teknik direktörlüğünde Akhisar’ı kupa şampiyonu yaptı. Başakşehir’i Süper Lig şampiyonluğuna taşıdı. Tecrübesiyle her bakımdan Galatasaray’ın yükünü taşıyabilecek bir isim. Başta Başkan Dursun Özbek ve sonrasında Erden Timur’u kutluyorum; Türk futbolunu iyi tanıyan bir hoca seçip kulübü maceraya sokmadılar.

Yabancı hoca getirip, 7-8 milyon euro ödeyip risk almadılar. Her bakımdan doğru ismi seçtiler. Okan Buruk kendine güvenenleri utandırmayacak karakterde bir insan.

Yolu açık olsun. Galatasaray’ın hocası olmakla artık daha çok sorumluluk aldı, daha çok kişiyi mutlu etmek mecburiyetinde. Başarılı olacağından eminim.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

FATİH TERİM DIŞINDA 5 TÜRK TEKNİK DİREKTÖR
Efsane isim, 1990-1991 sezonunun başında Galatasaray'la sözleşme imzalamıştı. Geride kalan 32 yılda Fatih Terim tam 3 kez sezon başında Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü olarak göreve başladı. 1990 yılından bu yana Galatasaray'da Fatih Terim'in dışında sadece 5 Türk teknik adam görev aldı. Bu isimler Cevat Güler, Bülent Ünder, Hamza Hamzaoğlu, Bülent Korkmaz ve Mustafa Denizli oldu. Ancak bu 5 teknik adam da göreve geldiklerinde sezonun ya ortası ya da sonuydu.

Galatasarayda çok konuşulacak sözler Terimin gönderilmesinde büyük pay sahibi oldular

FUTBOLCULUK KARİYERİ
Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ve yaklaşık 9 yıl sarı-kırmızılı formayı terleten Okan Buruk, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan kadronun en önemli futbolcularından oldu. Buruk, futbolculuk döneminde Galatasaray'da ayrıca 7 kez Süper Lig, 5 kez Türkiye Kupası, 1 kez de TFF Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı.

Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde daha sonra İtalya'nın Inter takımının yanı sıra Beşiktaş ve o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yapan Okan Buruk, Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

Okan Buruk, teknik direktör olarak Medipol Başakşehir ile 2019-2020 sezonunda Süper Lig, Akhisar Belediyespor ile de 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Yazarlar