Galatasaray Galatasaray'da Dries Mertens sürprizi! Suudi Arabistan'dan 11 milyon euroluk transfer teklifi

Galatasaray'da Dries Mertens sürprizi! Suudi Arabistan'dan 11 milyon euroluk transfer teklifi

14.07.2023 - 18:32 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sözleşme uzattığı Dries Mertens'e sürpriz bir talip çıktı. Belçikalı yıldız için Suudi Arabistan'dan 11 milyon euroluk teklif geldiği aktarıldı.

Galatasarayda Dries Mertens sürprizi Suudi Arabistandan 11 milyon euroluk transfer teklifi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da gösterdiği performansla dikkat çeken Dries Mertens konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Belçikalı yıldıza Suudi Arabistan'dan ciddi bir talip çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu transferden 11 milyon euroluk gelir elde edebileceği kaydedildi. Yıldız futbolcuya gelen teklifin ayrıntıları da ortaya çıktı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

KAAN AYHAN'IN BONSERVİSİ ALINDI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Sassuolo'dan zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan Kaan Ayhan'ın bonservisi alındı. Sarı-kırmızılılar, 28 yaşındaki stoper için 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Galatasarayda Dries Mertens sürprizi Suudi Arabistandan 11 milyon euroluk transfer teklifi

ANGELINO KİRALANDI

Süper Lig devi sol bek pozisyonuna dikkat çeken bir takviyede bulundu. RB Leipzig'den Angelino satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. 26 yaşındaki sol bekin kiralanması için Bundesliga temsilcisine 1 milyon 500 bin euro ödendi. İspanyol oyuncunun satın alma opsiyonunun 6 milyon euro olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılara imza attıktan sonra açıklamalarda bulunan Angelino, Erden Timur'un transfer sürecinde etkili olduğunu belirtti. Angelino şu ifadeleri kullandı:

"Harika bir duygu. Epey bir süredir bu günün gelmesini bekliyordum. Şimdi de bir an evvel takım arkadaşlarımla tanışmak ve güzel bir sezon geçirmek için sabırsızlanıyorum. Transferimde kesinlikle Erden beyin bana olan yaklaşımı etkili oldu. Özellikle Barselona’ya gelip beni ziyaret etmesi, ilk tanıştığımız andan itibaren bana olan yaklaşımı benim zaten karar vermemi çok kolaylaştıran bir etken oldu. Taraftarımızla bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum. Onların ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Bir an evvel onların önünde oynamak istiyorum."

Galatasarayda Dries Mertens sürprizi Suudi Arabistandan 11 milyon euroluk transfer teklifi

MERTENS'E SUUDİ ARABİSTAN'DAN TRANSFER KANCASI

Galatasaray'ın yıldızı Dries Mertens hakkında ciddi bir iddia ortaya atıldı. İtalyan gazeteci Nicolo Schira'nın haberine göre; Suudi Arabistan'dan bir kulüp, Belçikalı yıldızı kadrosuna katmak için harekete geçti.

Suudi Arabistan temsilcisinin Galatasaray'a bu transfer için 11 milyon euro talep ettiği kaydedildi. Öte yandan başarılı futbolcuya da 2 yıllık kontrat önerisi sunulduğu aktarıldı.

Galatasarayda Dries Mertens sürprizi Suudi Arabistandan 11 milyon euroluk transfer teklifi

Galatasaray'ın Dries Mertens için gelen bu teklifi değerlendirmeye aldığı vurgulandı. Belçikalı on numaranın bu teklife henüz cevap vermediği belirtildi. Dries Mertens'in ailesiyle görüştükten sonra teklife yanıt vereceği kaydedildi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ OTOMATİK UZADI

Napoli'den ayrıldıktan sonra boşa çıkan Dries Mertens geçtiğimiz sezon başında sarı-kırmızılılara imza atmıştı. 36 yaşındaki yıldız futbolcu sarı-kırmızılılarda geride kalan sezonda 33 resmi maçta forma şansı buldu. Dries Mertens bu müsabakalarda 7 gol sevinci yaşadı. Belçikalı oyuncu aynı zamanda 4 asist üretti. Dries Mertens'in 25 maçta şans bulmasının ardından sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon devreye girdi.

Galatasarayda Dries Mertens sürprizi Suudi Arabistandan 11 milyon euroluk transfer teklifi

Anderlecht altyapısında futbola başlayan Dries Mertens daha sonra Gent, Eendracht Aalst, AGOVV, Utrecht, PSV Eindhoven ve Napoli formaları giydi. 36 yaşındaki on numaranın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Dries Mertens'in güncel piyasa değeri 3 milyon euro. Belçika Milli Takımı'nda 109 maça çıkan Dries Mertens, 21 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar