Futbol LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

01.07.2013 - 13:51 | Son Güncellenme:

ÖSYM milyonlarca gencin beklediği sonuçları açıkladı.ÖSYM sonuçlarını öğrenmek için lütfen tıklayınız

LYS sonuçları açıklandı

ÖSYM milyonlarca gencin beklediği sonuçları açıkladı.ÖSYM sonuçlarını öğrenmek için lütfen tıklayınız

Öğrencilerin merakla beklediği LYS sonuçları an itibari ile açıklandı. LYS sonuçları için tıklayınız. LYS sonuçları hakkındaki tüm bilgiler bu haberde

Haberin Devamı

LYS sonuçları-ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2013 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavları hakkında bilgi vermek için Rixos Grand Ankara Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

LYS sonuçları-Demir'in verdiği bilgilere göre, MF-1 puan türünde İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, MF-4 puan türünden Özel Adana Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Burak Kaya, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu 500'er tam puan alarak birinci oldu.

LYS sonuçları-TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde ise birinci sırada İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Mustafa Miktad Yıldırım yer aldı.

LYS sonuçları-TS-1, TS-2 puan türlerinde ise Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak tam puan alarak birinci oldu.

Haberin Devamı

71 bin aday sınavsız geçiş yaptı

2013 YGS sonuçlarına göre LYS'ye girmeye hak kazanan 1 milyon 232 bin 679 aday vardı. 71 bin aday sınavsız geçişle üniversite tercihi yaptı. LYS 5 oturum halinde gerçekleşti.

Bütün sınavlarda 500 tam puan alan bir aday var. En yüksek puanları fen liseleri aldı.

LYS'de iptal edilen 2 soruya cevap verenlerin yanıtları doğru kabul edildi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, tercih alma işlemlerini 8 -18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıtlar ise 12 - 16 Ağustos tarihleri arasında, kesin kayıtlarında 2 Eylül'e kadar tamamlanmasıyla eğitim yılının erken başlayacağını belirtti.

Yazarlar