Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'de ilk transfer hedefi belli oldu! Devre arası bekleniyor

ÖZEL | Fenerbahçe'de ilk transfer hedefi belli oldu! Devre arası bekleniyor

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ara transfer dönemi için planlarını hazırlayan Fenerbahçe, Serdar Aziz ve Peres’in uzun süreli sakatlığı nedeniyle önceliğini stopere verecek. Djiku ve Becao’nun dışında alternatif olarak Samet Akaydın’ın kalması nedeniyle ilk takviyeyi bu bölgeye yapacak.

ÖZEL | Fenerbahçede ilk transfer hedefi belli oldu Devre arası bekleniyor

Fenerbahçe’de teknik heyet ve oyuncular sahada başarılı sonuçlar almaya devam edip bu sezonki namağlup unvanını korurken, yönetim de ara transferdeki stratejisini belirledi. Sarı-lacivertli idarecilerin önceliğini stoper bölgesine vereceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve yaz döneminde buna göre adımlar atarak alternatifli bir kadro kuran sarı-lacivertli takımda ilk alarm veren bölge stoper oldu. Becao ile Djiku’nun müthiş uyumu sezon başından itibaren gözükse de kulübede çok fazla alternatif kalmadı. Önce Luan Peres sakatlandı, geçtiğimiz günlerde de Serdar Aziz Almanya’da ameliyat oldu. Bu nedenle iki oyuncudan uzun süre yararlanılamayacak.

ÖZEL | Fenerbahçede ilk transfer hedefi belli oldu Devre arası bekleniyor

Şu anda elde alternatif olarak Samet Akaydın kalırken, Jayden Oosterwolde’nin de bu bölgede düşünülebileceği öğrenildi. Ancak Hollandalı futbolcuyu Teknik Direktör İsmail Kartal, rotasyonda bugüne kadar hep sol bek Ferdi Kadıoğlu’nun yerine kullandı. Teknik heyetin özellikle milli maçlardaki performansıyla kendini hazır tuttuğunu gösteren ve ‘forma rekabetine’ hazırım mesajını veren Samet’e güvendiği öğrenilirken, yoğun tempoda uzun süre üç defansla devam edilmeyeceğini düşündüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli idareciler, Teknik Direktör İsmail Kartal ile yapacağı toplantının ardından geniş bir liste hazırlayacak, belirlenen oyuncularla ve kulüpleriyle masaya oturacak.

ÖZEL | Fenerbahçede ilk transfer hedefi belli oldu Devre arası bekleniyor

DJIKU'DAN KÖTÜ HABER

Ludogorets maçının ardından stattan sekerek ayrılan Alexander Djiku’dan kötü haber geldi. Çekilen MR’ında sağ ayak 5. metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edilen futbolcunun operasyon geçirmesine gerek olmadığını öğrenilirken, Pendik deplasmanında onun yerine Samet Akaydın görev yapacak.

KAZANMA ALIŞKANLIĞI ÇOK İŞE YARIYOR

Fenerbahçe’de bu sezon tekrar geri gelen kazanma alışkanlığı maç kilitlendiğinde işe yaramaya devam ediyor. Daha önceki senelerde sarı-lacivertliler maça kötü başladığı anlarda kırılmalar meydana geliyordu. Ancak artık durum değişti. Yakalanan 18 maçlık galibiyet serisi futbolculara büyük bir özgüven getirdi. Bu kazanım Ludogorets maçında da gözlendi. Sarı-lacivertliler mücadeleye istediği gibi başlayamadı, ancak kazanma alışkanlığı hatırlanınca takım toparlandı ve 3-1’lik galibiyetle liderlik için büyük avantaj elde edildi.

Yazarlar