Milli Takım Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı!

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı!

15.06.2022 - 07:43 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü maçında konuk ettiği Litvanya'yı 2-0 yendi. Gol yemeden tüm maçlarını kazanan Ay-Yıldızlı ekibimiz puanını 12'ye yükselterek liderliğini devam ettirdi. 90 dakikanın ardından sezonun parlayan yıldızı için çok konuşulacak uyarı geldi.

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı

 A Milli Takımımız UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yoluna emin adımlarla devam ediyor. İzmir'de Litvanya'yı 2-0'la geçen Türkiye, grupta 4'te 4 yaptı ve puanını 12'ye yükselterek açık ara zirvede yer aldı. Spor yazarları galibiyeti değerlendirdi.  

Haberin Devamı

NAZAR DEĞMESİN - BİLAL MEŞE (MİLLİYET)

"UEFA Uluslar Ligi’nde A Milli Takımı’mız, oynadığı futbol ve namağlup yoluna devam etmesi ülkemiz adına sevindirici bir tablodur. Rakipler malum, asla bizim ayarımızda değil, biliyoruz. Ne var ki bu kulvarda alınan her galibiyetin ülke puanımıza pozitif katkılar sağlayacağını da unutmayalım. Artı önümüzde önemli bir hedef var, Avrupa Şampiyonası Elemeleri, onun içindir ki bu maçlar bir anlamda o kulvara hazırlık amacını da taşıyor, teknik adam için bulunmaz fırsattır, hele hele yeniyseniz!

'HAKEM FRAPPART EN AZ FUTBOLCULAR KADAR KOŞTU'

İzmir’de oynanan maçta pozitif görüntüler vardı, örneğin orta hakemin kadın olması. Valla, bir yandan maçı, diğer yandan Fransız orta hakem Frappart’ı dikkatle izledim. Temponun yüksek olmasında orta hakemin de müthiş katkısı ön plandaydı. En az futbolcular kadar koştu, pozisyonlara çok yakın oldu, öyle vara-yoğa düdük çalmadı, oyunun hızını kesmedi, hatalı bir düdük çalmadı. Diğer pozitif bir tablo ise tribünlerdeki kalabalık, rakip Litvanya’da olsa, futbolseverler ay-yıldızlı ekibimize büyük destek verdiler, bravo İzmir’e.

Haberin Devamı

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı

'SERDAR DURSUN'DA IŞIK, UMUT VAR'

Efendim, kuşkusuz Stefan Kuntz yeni yüzler, yeni heyecanlar ve de ideal bir kadro oluşturmanın hesapları içinde. Asıl gücümüzü Avrupa Şampiyonası Eleme grubunda göreceğiz, Ay-yıldızlı ekibimizi ve Kuntz’u bu kulvarda kantara çıkaracağız. Kuntz’un rakibe göre kadro tercihi bence çok doğru, çünkü elinin altında geniş bir kadro var. Ay-yıldızlı ekipte umut ışığı var, dileriz bu pozitif görüntü elemelere olumlu yansır, finalleri yakalarız.Kadroya bakıyoruz, neredeyse hepsini yakinen tanıyoruz... Efendim Burak Yılmaz’ın boşluğunu bakalım Serdar mı, yoksa Halil mi, ya da bir başkası mı dolduracak? Tabi ki Burak Yılmaz çok özel bir golcüydü, onun ayarında-kalibresinde yeni birini bulmak şimdilik zor. Ancak, istatistiklere bakıyorum Serdar Dursun, boylu-poslu, yedi de yedi yaptı. Fena bir istatistik değil, ışık, umut var.

'EYLÜL'E KADAR RAHATIZ'

Açıkcası ilk maçta yarım düzine gol attığımız Litvanya karşısında ilk yarıda biraz zorlandık dersek abartmış olmayız. Savunma kilidini uzaktan Cengiz ve Hakan’ın sert şutlarıyla açmak istedik, olmadı, duran toptan Kaan Ayhan’la tek gol bulabildik bu yarıda. İkinci yarıda da rakibini kalabalık savunma anlayışından ödün vermemesi açıkcası bizim farkı açma isteğimize set çeken en büyük faktör oldu. Onlar da haklı, ilk maçta açıldılar, yarım düzine gol yediler! Ne var ki 54’de Cengiz Ünder’in düşürülmesinde VAR devreye girdi, orta hakem izledi, beyaz noktayı gösterdi. Kaptan Hakan şık bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi. 81’de Cengiz takımımıza ikinci penaltıyı kazandırdı, kendisi kullandı, ne var ki Bartkus’u geçemedi. Evet, kazasız-belasız dört maçı geride bıraktık, Eylül’e kadar rahatız! Büyük bir iş kazası yaşamadığımız taktirde seviye atlayacağız, B grubuna yükseleceğiz. 2023’de ise kaldığımız yerden A grubu için mücadele edeceğiz, aman nazar değmesin!"

Haberin Devamı

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı

SERDAR DURSUN, SEMİH OLMAMALI - ATTİLA GÖKÇE (MİLLİYET)

Haberin Devamı

"Milli Takım’ın Uluslar Ligi C kategorisinde oynadığı maçlar, yenilenen genç ve üretken kadronun içinde Serdar Dursun’un da yıldızını parlattı.  Ay-yıldızlı formayı giydiği son 7 maçta 7 gol attı Serdar Dursun.Milli Takım’ın Uluslar Ligi C kategorisinde oynadığı maçlar, yenilenen genç ve üretken kadronun içinde Serdar Dursun’un da yıldızını parlattı. Ay-yıldızlı formayı giydiği son 7 maçta 7 gol attı Serdar Dursun.

'MAÇ BAŞINA GOL ORTALAMASI İLE BİRİNCİ SIRADA'

Bazı arkadaşların yaptığı istatistik değerlendirmelere göre Serdar, maç başına 1 gol ortalamasıyla birinci sıraya yerleşti. İstatistikler sürekli olarak yenilendiği ve değiştiği için bu kadar az veri ile böylesine keskin bir sonuca ulaşmak bence biraz abartılı. Yine de umut veren bir tablodur. Takdir edilmeli.Serdar Dursun futbola çocukluğunda Almanya’da başlamış. Alt yapı takımlarında gelişimini sürdürmüş. Fürth’de profesyonel kariyerine başlamış, Darmstadtd’da Alman ikinci ligi gol krallığını yaşamış. Türkiye’de de Eskişehirspor’dan Antalyaspor’a, Başakşehir’den Fenerbahçe’ye uzanan macerası sürüyor. Yaşı 31…

Haberin Devamı

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı

'GEÇ KALMIŞ BİR OYUNCU'

Geç kalmış bir oyuncu. Ancak kalitesi, oyun karakteri ve takım içinde görev paylaşımında sergilediği tablo, onu ciddiye almamız, hak ettiği değeri vermemiz gerektiğini gösteriyor. Fenerbahçe’yi yakından izleyen arkadaşlara göre Serdar, ancak kaliteli ve iyi oynayan bir takımın içinde parlayabilen oyuncu. Kötü giden bir maçta klasik santrfor büyüsüyle gol atıp takım kurtaracak, kupa kazandıracak bir oyuncu değil. Bence kolay hüküm vermemeli. Fenerbahçe zaten geçen yıl da özellikle İsmail Kartal’ın yönetiminde iyi oyunlar oynadı, kadro kalitesini sahaya yansıttı.

Türkiye-Litvanya maçının ardından uyardı: Semih Şentürk gibi olmamalı

'SEMİH ŞENTÜRK'Ü ANIMSADIM'

Serdar Dursun da o maçlarda üzerine düşeni yaptı, beklenen golleri attı.Serdar Dursun’un çoğu maçta sonradan oyuna katılarak gol katkısı yaptığını görünce Semih Şentürk’ü anımsadım. O da sonradan oyuna katılır, beklenen ya da beklenmeyen golleri atarak kendini gösterirdi. Ama bir türlü anlayamadığım şey, maça kulübede başlama alışkanlığıydı. Onbirde sahaya çıktığı zaman atamadığı goller yüzünden adı “nöbetçi golcü”ye çıkmıştı. Bir de iş başındaki hocaların genellikle kadrodaki yabancı oyunculara öncelik vermesi Semih’in büyük talihsizliğiydi.O nedenle diyorum ki Serdar, Semih olmamalı. Tam aksine o sert rekabet içindeki kadronun içinde birinci seçenek olmak için canını dişine takarak oynamalı. İnanıyorum ki çalışıp isteyince başarabilir. Umarım Jorge Jesus da adaletli biridir."

Yazarlar