Son dakika soğuk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan soğuk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan soğuk haber sayfamızda...
Sıcak havalarla baş etmenin yolları! İşte kavurucu sıcaklara karşı alınabilecek önlemler...Güneş yakıcı, hava bunaltıcı, gölge bile ferahlatmıyor… Yaz mevsimi tüm sıcaklığıyla kendini hissettirirken, günlük yaşam adeta ağır çekime dönüyor. Kavurucu sıcaklar yalnızca dışarıda değil, evin içinde bile konforu zorlaştırıyor. Bu dönemde sadece klimaya bel bağlamak yerine, doğanın sunduğu serinletici çözümleri keşfetmek hem sağlığımız hem de bütçemiz açısından oldukça önemli. Peki, bunaltıcı yaz günlerinde hem vücudu hem evi nasıl serin tutabiliriz? İşte sıcak havalarla baş etmenin doğal ve etkili yolları…
Tahta kaşık temizliği zehre dönüşmesin! Gözenekli yapısı sünger gibi emiyorMutfakta en çok kullanılan yardımcı araçlardan biri olan tahta kaşıklar, doğal görünümleri ve pratik kullanımlarıyla birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak tahta kaşıkların yüzeyinde bulunan gözenekli yapı, zamanla bakteri, küf ve kötü koku gibi istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Yanlış temizlik yöntemleri ise bu doğal mutfak gereçlerini sağlıksız bir hale getirebiliyor. Peki, tahta kaşıkları zehre dönüştürmeden nasıl temizlemeli? İşte mutfağınızda güvenle kullanmaya devam edebilmeniz için doğal ve etkili temizlik yöntemleri.
Ojeyi dakikalar içinde kurutuyor! Tek ihtiyacınız olan soğuk suOjeyi sürdükten sonra dakikalarca ellerinizi kullanmadan beklemek, birçok kişi için oldukça sabır gerektiren bir süreç. Ancak tırnaklarına yeni oje sürenlerin başvurduğu basit ama etkili bir yöntem var. Ojeyi soğuk suyun altına tutmak. Peki bu alışkanlık sadece şehir efsanesi mi, yoksa gerçekten işe yarıyor mu?
Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyorGebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.
DGD’den ABD’de stratejik iş birliği adımıDondurulmuş Gıda Derneği (DGD) Başkanı Burak Benşin, sektörün en büyük kuruluşlarından biri olan American Food Institute başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Buzdolabının da bir kuralı var! Bu yiyecekleri alt raflarda saklamayın, güvenli değilBuzdolabınız yiyecekleri soğuk ve taze tutmak için en etkili ev eşyasıdır. Ancak bu buzdolabının içi kısmındaki her bölümün güvenli ve eşit soğuklukta olduğu anlamına gelmez. Buzdolabını yanlış kullanırsanız bu yiyecekleriniz için güvenli bir alan olmaktan çıkar. Özellikle buzdolabının alt rafına koymamanız gereken bazı yiyecekler olduğunu söyleyebiliriz. İşte o yiyecekler!
Şifalı olduğuna inanılıyor! Ağızda acı tat bırakan su hakkında gerçek çok başkaTrabzon'da yerli ve yabancı turistler, halk arasında 'şifalı su', ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle 'acı su' olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Prof. Dr. Fatma Gültekin bu suların tüketimine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
Üreticiyi zirai don tüketiciyi fiyat vurduNisan ayında yaşanan kar yağışı ve soğuk hava etkisiyle don vuran kiraz ağaçlarının verimi düşük. Üreticinin satacak ürünü az, tüketici ise markette kilo fiyatı 600 liradan düşük kiraz bulamıyor.
ABD'nin çiğnenebilir enerji silahı! Hitler'in Pervitini'ni aratmıyor: Herkesin cebindeNazi Almanyası’nın 'Pervitin' bağımlısı askerlerinden sonra şimdi de ABD, savaşta dayanıklılığı bir çiğnemeye sığdırdı. ABD’nin 'gizli silahı' enerji sakızları, artık sadece askerlere değil, sivil kullanıcıya da hitap ediyor. ABD ordusuna 'yılın icadı' ünvanını kazandıran, 5 dakikada uyanıklık sağlayan sakız hem savaş alanında hem otoyollarda kullanılıyor.
Sosyal medyada yayılan görüntü tatilcileri korkuttu: Turlar durma noktasına geldiMersin'in Silifke ilçesinde balıkçılar tarafından açıkta yakalanan farklı türlerdeki 8 köpek balığının görüntüsü, sosyal medyada paylaşılınca tatilciler tedirgin oldu, birçok turist tekne rezervasyonlarını iptal ettirdi. Turizmciler mağdur olduklarını belirtirken, videoyu çeken kaptan Serkan Yetkin, korkulacak bir şey olmadığını söyledi.
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Rengi solan kıyafetleri capcanlı yapan yöntem! İlk günkü gibi oluyorZamanla giysilerimizin rengini kaybetmesi, hepimizin karşılaştığı can sıkıcı bir durumdur. Özellikle en sevdiğimiz siyah tişörtün griye dönmesi ya da parlak kırmızı bir bluzun soluk pembeleşmesi kaçınılmaz gibi görünür. Bunun temel nedenleri arasında yanlış yıkama alışkanlıkları, deterjan kalıntıları, yüksek sıcaklıkta yıkama ve güneş ışığına uzun süre maruz kalma yer alır. Kumaş liflerinin zarar görmesiyle birlikte boya molekülleri de zamanla çözülmeye başlar ve bu da renk solmasına neden olur.
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Eşit pişiyor asla dağılmıyorKış sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan lahana sarması, zahmetli hazırlık sürecine rağmen sofralarda yarattığı mutlulukla bu emeğin karşılığını fazlasıyla verir. Ancak ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, bazen sarmalar pişerken dağılabilir ya da içleri tam kıvamında pişmeyebilir. Oysa birkaç doğal yöntem ve küçük mutfak sırrıyla lahana sarmaları hem eşit pişer hem de dağılmadan servis tabağındaki yerini alır.
AİHM’den KKTC’yi sevindiren kararAvrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), “K.V. Mediterranean Tours Limited” adlı şirketin, Kapalı Maraş’taki bir taşınmazla ilgili davasına ilişkin verdiği karar, Kıbrıs Rum Kesimi’nde soğuk duş etkisi yarattı.
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyorMarket alışverişinden sonra tazecik aldığınız salatalıklar buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra buruşup yumuşamaya başlayabiliyor. Genellikle atılacak ya da kullanılmayacak gibi görülen bu salatalıklar aslında hâlâ kurtarılabilir durumda. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle sofraların vazgeçilmezi olan salatalıkların canlılığını kaybetmesi hem israfı hem de tat kaybını beraberinde getiriyor. Neyse ki, bu duruma doğal ve pratik bir çözüm var.
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mercimek çorbası, hem besleyici değeri hem de doyuruculuğuyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Ancak bu klasik lezzeti sıradanlıktan çıkarıp damak çatlatan bir hâle getirmek aslında çok basit bir dokunuşa bakıyor.
Soğuk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.