Sokak Modası: Şapka Kanunu

Moda haftalarının esintisi sokak stillerine de ışık olmaya devam ediyor. Stillerde aksesuarlar oldukça iddialı ve net bir şekilde gözler önüne seriliyor. Mart ayının yağmurları malum. Nisan ayındaki umut ise güneşin sıcak yüzüyle karşılaşmak. Yaz mevsimini hemen hemen herkes özlemiştir. Oysa kasıp kavuran sıcakların hayali bile bunaltıcı. Bu bunalımı kafaya takmak yerine, şapka takmayı sevmek ve hatta bunu alışkanlık haline getirmek gerek; çünkü güneşin sıcak yüzünü özlese de insan, zararlı ışınlarının gerçeği ile yüzleşmek çok uzun sürmüyor. Yaz gelmeden bilinçlenmek gerek!

Haberin Devamı

Düzenlenen onca moda haftası 2015 ilkbahar ve yaz mevsimi için bir sürü tüyoyu çoktan verdi. Takıp takıştırmanın, doğallığın ve salaşlığın ön planda olduğunu artık sokak modası trendlerini ele geçirdi bile. Tepeden tırnağa birçok değişim ve geçmişten günümüze gelen tekrarların güncellenerek modernleşmesi aşikar. Mom Jean'lerin geri dönüşü, 70 yılların baskınlığı, renkler ve takılar derken tüm kombinlerin havasını değiştiren şapkalar oldukça dikkat çeken ayrıntıları oluşturuyor. 2015 ilkbahar yaz trendleri denildiğinde de şapka kategorisinde en çok yer kaplayanlar; fötr, disket, geniş ve vizör şapkalar. Tabii ki hal böyle olunca da nedir, ne değildir ve nasıl kullanılır? gibi sorular cevaplarını aranıyor.

Disket Şapka

Geniş kenarlı floppy (disket) şapkalar güneşten korunmanın en iyi yolu olarak anılıyor. Plajların süsü olarak da bilinen bu geniş şapkaların artık sokaklara taşan bir coşkusu var. 70 yılların izlerini taşıyan ve bohemin destekleyicisi olarak anılan floppy şapka modelleri, şık kombinler için tamamlayıcı bir özelliği de taşıyor. İster plajda, isterseniz de günlük kombinlerinizde şık bir duruşu çabasız bir şekilde floppy şapkayla kazanabilirsiniz.

Vizor Şapka

Şapka beni bayar, hem de saçlarımı bozar algısını kırmaya ne dersiniz? 2015 sokak modası bu algıyı çoktan alt etti. Şık stillere spor ama bir o kadar cool bir görünüm kazandıran vizör şapkalar, spor stillerin vazgeçilmez aksesuarları arasında sayılıyor. Güneşlik olarak da bilinen bu şapkalar, her an her yerde ve her saç stili için adeta bir kalkan görevini üstlenebilir.

Haberin Devamı

Fötr Şapka

Klasikleşen şapkalar denildiğinde akıllara artık fötr şapka çılgınlığı geliyor. Tarihi 1800'lü yıllara dayanan fötr, bir oyunun baş kahramanla beraber ün yapmış bir şapka. Günümüze kadar gelişi ve geçen seneden beri her kafaya yerleşmesi, bu şapkaları yeni sezonda da vazgeçilmez kılıyor. Feminen bir duruşu androjen etkiyle buluşturuyor. Üstelik bununla yetinmeyip maskülen bir tavrı feminenlikle harmanlıyor. Her stile ve kombine uyum sağlaması da cabası.

Yani uzun lafın kısası kafanıza bir şeyler takmalısınız; fakat bu sadece şapkadan ibaret olmalı!
Sokak modası ve trendler ile ilgili yazılarımı adresinden takip edebilirsiniz.