Dünya Son dakika... Çavuşoğlu: S-400 füze anlaşmasında imzalar bu hafta atılabilir

Son dakika... Çavuşoğlu: S-400 füze anlaşmasında imzalar bu hafta atılabilir

14.12.2017 - 14:09 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı füze savunma sisteminde anlaşmanın kağıda döküleceğini söyledi. Rus askerlerin füzelerin kurulması sırasında Türkiye'ye Rus askeri mühendislerin gelebileceğini ancak bunun bir konuşlandırma olmayacağını aktardı. Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde üye ülkeler tarafından Filistin'in başkenti olarak tanınan Doğu Kudüs'te büyükelçiliklerin yer alacağını söyledi.

Son dakika... Çavuşoğlu: S-400 füze anlaşmasında imzalar bu hafta atılabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, haber televizyonlarının canlı yayınladığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Rusya ile S-400 füze savunma sistemi anlaşması bu hafta imzalanabilir.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı, "S-400 konusunda bir sorun yok. Kredilendirme konusunda en son Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretinde mutabakat sağlandı ve bunun kağıda dökülmesi, detayların konuşulması gerekiyor. Uzmanlarımız bunu sürdürüyor. Tamamlandıktan sonra belki de bu hafta içinde imzalanacak" ifadesini kullandı.

Füze savunma sisteminin hayata geçirilmesi sırasında Rus askerlerin Türkiye'de konuşlanacağı yönündeki haberler sorulan Çavuşoğlu, yalnızca teknik mühendislerin ihtiyaç duyulması halinde gelebileceğini ve bunun da bir asker gönderme olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyurdu. Dışişleri Bakanı, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs başkentil Filistin'in tanınması için mücadele edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı