Dünya Son dakika… Resmen rezalet! O ülke özgürlük filosunu kuşattı

Son dakika… Resmen rezalet! O ülke özgürlük filosunu kuşattı

29.05.2018 - 15:45 | Son Güncellenme:

Mavi Marmara şehitleri anısına Gazze'den denize açılan Hürriyet gemisinin de aralarında bulunduğu 'özgürlük filosu'nun kuşatıldığı duyuruldu.

Son dakika… Resmen rezalet O ülke özgürlük filosunu kuşattı

29 Mayıs 2010’da 10 kişinin öldürüldüğü Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının yıl dönümünde, İsrail’in 12 senedir uyguladığı deniz ablukasını kırmak için Gazze’den bir gemi ve çok sayıda tekne açık denize doğru harekete geçti. Al Jazeera Arapça muhabiri, İsrail’in savaş gemilerinin 'özgürlük filosu'nu kuşattığını duyurdu.

Gemide yurt dışında tedavisi yapılması gereken hastalar ve yurt dışında eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin bulunduğu bildirildi.

Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El Bateş, Hürriyet gemisinin yola çıkışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sekiz yıl önce bugün Türk aktivistler, Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı ancak İsrail saldırısına uğradı?. Düşman İsrail’e diyoruz ki, bedeli ne olursa olsun milletimize saldırıya devam etmenizin cezası kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu sembolik eylemde teknelerimiz, uluslararası topluma, 'Gazze'deki ablukayı kırmanın zamanı geldi' mesajı veriyor. Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönmesini sağlayana, rüyamız gerçek olana kadar bu Büyük Dönüş Yürüyüşünün devam edeceğiz."